IT - Driftchef

Om tjänsten


Vi söker en ledare till IT-Driftcentral

Är du en lagspelare? Leder du med hjärtat och är intresserad av människor? Är du beredd att ta konstruktiva diskussioner? Är du genuint intresserad av att få dina medarbetare att nå sin fulla potential? Då kan du vara den vi söker!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Vår nuvarande chef går vidare internt inom organisationen och vi behöver därför rekrytera. Gruppen som du ska leda består av ett 20 tal engagerade och drivna medarbetar som har hög kompetens inom SAP Basis, Storage och UNIX.

Som chef inom avdelningen har du personal- och arbetsmiljöansvar samt ansvar att arbetsleda din grupp. Som stöd i arbetslednigen finns avdelningens produktionsledare och ledningsgrupp.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:
• Utmana och inspirerar dina medarbetare till kreativitet och att arbeta med ständiga förbättringar i stort och smått.
• Samverka med olika människor inom och utanför avdelningen gällande den verksamhet som din grupp ansvarar för.
• Vara en fullvärdig medlem i vår ledningsgrupp som har ansvar för att bland annat utveckla avdelningens agila arbetsmetodik och förmåga att verka i fred, kris och krig.
• Delta på ledningsgruppens pulsmöten där vi säkerställer att vi som grupp hela tiden är i rörelse.

Kvalifikationer:
• Erfarenhet av arbetsledning med stöd av Kanban, Scrum eller någon annan visuell arbetsmetod.
• Ledarskapserfarenhet.
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
• B-körkort.

Vi söker dig som inte slutar springa när du ser målsnöret, som känner ansvar inte bara för din del utan även för helheten runt omkring dig.

Försvarsmakten erbjuder dig bland annat mer semester än de flesta andra arbetsgivare, goda möjligheter till utveckling, 3h betald fys/vecka.

Vi på avdelningen erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. En avdelning som ständigt utvecklas såväl i stort som i smått.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende etnisk bakgrund.

Övrigt:
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).
Tillträde enligt ök.
Placeringsort: Arboga.
Arbete kommer även att ske på annan ort.

Kontaktpersoner:
Avdelningschef Peter Carlsson via växeln 0589-404 00,
HR Specialist Ann-Christine Holmer, tfn 08 514 39 000.

Fackliga företrädare:
SACO Pär Lohman, 0589-408 33,
OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44,
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21,
OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-26. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.                               


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 03 augusti 2018
  • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan