Engagerad och erfaren Miljöhandläggare till Livgardet

Om tjänsten


Om tjänsten:
Livgardets regementsstab består av ca 45 medarbetare fördelat över 10 avdelningar. Vid Chefsstödsavdelningen finns bland annat miljöfunktionen som ska stödja Förbandschefen och andra chefer i organisationen med miljökompetens så att förbandet kan fullfölja sina åtaganden inom miljöområdet.

Livgardet ansvarar idag för flera tillståndspliktiga verksamheter med miljötillstånd, varav tre skjutfält. Vi bedriver vår verksamhet på flera platser, bl.a. Kungsängen, Stockholm, Gävle och Falun. Arbetet inom Livgardets miljöfunktion är komplext och god kunskap om miljölagstiftningen är nödvändig. Arbetet sträcker sig över flera sakområden som buller, naturvårdsfrågor, kemikaliehantering, avfall och energi och kopplar till processer som miljömålsarbete, miljöledningssystem, egenkontroll och rapportering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Arbetet omfattar handläggning av ärenden inom miljöbalkens område samt miljödelarna inom förbandets verksamhetsledningssystem. Som handläggare arbetar du med miljöbedömningar, utredningar, uppföljning av verksamheten samt genomförande av miljöutbildning. Du kommer även att arbeta med upprättande och införande av rutiner och instruktioner kopplat till FM Miljöledningssystem.

Exempel på uppgifter är:
• Uppföljning miljötillstånd, upprätta och upprätthålla kontrollprogram.
• Genomföra kontroller och provtagning utifrån krav om egenkontroll.
• Ansvara för att nödvändiga tillstånd och anmälningar finns utöver befintligt miljötillstånd för skjutfält.
• Ansvara för framtagande av årlig miljörapport.
• Stöd vid militära övningar på civil mark, genomföra interna utbildningsinsatser.
• Stöd för ledningen i intern uppföljning av verksamheten samt medverka i internrevisioner.
• Ansvara för förbandets kontakter med centrala miljöfunktioner inom Försvarsmaktens olika förband och andra organisationer inom försvarssektorn samt med Försvarsmaktens tillsynsmyndighet.
• Arbeta förebyggande med miljö- och hållbarhetsfrågor och stödja i centralt arbete med Agenda 2030 samt miljökvalitetsmålen utifrån Försvarsmaktens centrala bestämmelser.

Kvalifikationer:
För tjänsten krävs akademisk examen om minst 120 p (180 hp) med miljöinriktning eller annan relevant inriktning. Du skall ha god kunskap inom miljövetenskap, miljölagstiftning och miljökonsekvensanalys.

Du ska ha flerårig erfarenhet i rollen som miljöhandläggare eller från motsvarande kvalificerat miljöarbete, ex inom miljöskyddsområdet.

Tjänsten kräver god datavana samt B-körkort. Krav ställs på att du kan genomföra arbete i lokaler där hundar och hästar vistas. För en anställning krävs att du är svensk medborgare.

Meriterande:
Miljöskyddskompetens samt erfarenhet av arbete med buller, kemikalier och/eller miljöledningssystem är meriterande. Vi ser gärna att du har kunskap om försvarssektorns verksamheter. Erfarenhet från miljöfarlig verksamhet samt erfarenhet av myndighetsarbete/offentlig förvaltning är också meriterande. Det förväntas att du kommunicerar väl, skriftlig som muntligt, i svenska och engelska.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är självgående och strukturerad samt har förmågan att se helheten. Du är tydlig, noggrann och systematisk. Du har engagemang som krävs för att sprida och utveckla miljö- och hållbarhetsarbetet och har lätt för att samarbeta och skapa kontakter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Civil befattning.
Tillsvidareanställning, heltid. Sex månaders provanställning tillämpas.
Tillträde snarast enligt ök.
Arbetsort: Kungsängen.
Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysning om tjänsten kan lämnas av:
Miljöhandläggare Anna Bäckman, (vxl) 0505-45 10 00.

Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta:

HR-specialist Cecilia Sköld, (vxl) 0505-45 10 00.

Fackliga representanter:

OFR/O Stefan Morin,
OFR/S Madeleine Daleo,
SACO Catarina Malmrot,
SEKO Thomas Klasson,
Samtliga nås via växeln 0505-45 10 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-09. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 juli 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-09-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan