Försvarsmaktens HR Centrum söker chef genomförande (J3) tillika stf stabschef

Om tjänsten

Försvarsmaktens HR Centrum, FM HRC, arbetar operativt och strategiskt med personalförsörjningsfrågor och ger stöd och service inom hela HR-området. Vi består av ca 240 medarbetare som sitter i ett modernt kontorslandskap på Gärdet med bra kommunikationer. 

Under 2019 kommer FM HRC få utökad verksamhet med ekonomiadministration, reseadministration, dokumenthantering, upphandling mm. En utökning med ytterligare ca 410 medarbetare och verksamhet spridd över landet. Staben stödjer och skapar förutsättningar för chefen FM HRC och centrumet i övrigt att planera, genomföra och följa upp verksamheten. Förutom genomförandeavdelning består staben av HR-, planerings- ekonomi- och säkerhetsavdelning.

Arbetsuppgifter
Som chef genomförande på FM HRC kommer du framförallt att leda och koordinera genomförandet av förbandets olika verksamhetsuppdrag. Du kommer att arbeta i mycket nära samarbete med stabschefen och övriga funktioner i staben. Genomförandeavdelningen kommer från 2019 bestå av ca 12 medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
* Leder och koordinerar och följer upp beslutad verksamhet
* Leder berednings- och planeringsgrupper för genomförande av uppkommande verksamhet
* Leder arbetet med framtagande av årlig verksamhetsorder
* Tar fram order och beslutsunderlag
* Är chef och arbetsgivarföreträdare för genomförandeavdelningen

I din roll som stf stabschef ska du förutom vid behov ersätta stabschefen, stödja med bl a planering och uppföljning för staben och förbandsledningen.

Kvalifikationer
Som chef genomförande på FM HRC är du yrkesofficer i Försvarsmakten och har genomfört utbildning mot nivå OF3. 

Meriterande
* Erfarenhet av arbete i HKV
* Erfaren i rollen som CPA
* Erfarenhet av arbete som projektledare eller motsvarande

Personliga egenskaper
Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du är strukturerad, självgående, flexibel och har mycket god samarbetsförmåga. Arbetet kräver att du har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har lätt för att se helheter, du är utvecklingsinriktad och du kännetecknas av social kompetens och hög integritet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Detta är en militär OF3 befattning. Arbetsplatsen är lokaliserad till FM HR Centrum, Sandhamnsgatan 63B i Stockholm. Resor kan förekomma.Tillträde enligt överenskommelse.

Frågor om befattningen, SC Rikard Amcoff, 0708-767911.

Fackliga kontaktpersoner
SACO:Camilla Robertsson (HKV), camilla.robertsson@mil.se
SEKO: Lise-Lotte Larsson (FM LOG), liselotte.larsson@mil.se
OFR/S: Pia Almström (HKV), pia.almstrom@mil.se
OFR/O: Therese Lund (FM HRC), therese.lund@mil.se 

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-19. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. I ansökan vill vi att du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR- och lönefrågor. Vi är drygt 250 medarbetare med verksamhet i Stockholm, på Gärdet i ett modernt kontorslandskap.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 17 juli 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan