Systemtekniker Unix

Om tjänsten


Systemtekniker Unix till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) i Arboga. Driftenheten tillhandahåller drift och support av IT-system inom Försvarsmakten enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL).

Har du glimten i ögat? Är du noggrann och analytisk? Tycker du om att sammarbeta med andra? Då kan du vara den vi söker!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Sektionen UNIX & SAP är en sektion som bla ansvarar för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens Unix-miljöer för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet. Nu söker vi dig som har erfarenhet av Unix-drift, gärna i stora organisationer med komplexa, blandade miljöer.

I arbetsuppgifterna ingår att:
• Tillsammans med din grupp ansvarara för löpande drift av systemen,
• Arbeta med ständiga förbättringar i stort och smått,
• Revidera teknisk dokumentation, redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten,
• Vara delaktig i att implementera och felsöka funktioner inom området,
• Röra på dig fysiskt 3 timmar/veckan exempelvis på en MTB, i löpspåret eller i gymmet. 

Kvalifikationer:
För att lyckas i rollen har du erfarenhet av ett eller fler av följande områden: AIX, NIM/HMC, Red Hat, SUSE, WebSphere, ITM/Omnibus, DB2.

Du drivs av att lära dig nya saker inom hela kompetensområdet och tar ett stort eget ansvar för dina åtaganden. Du har högskoleutbildning med inriktning IT/data eller erfarenhet som bedöms likvärdig.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. B-körkort är ett krav samt att du är svensk medborgare.

Försvarsmakten erbjuder dig bland annat mer semester än de flesta andra arbetsgivare, goda möjligheter till utveckling, 3h betald fys/vecka.

Vi på avdelningen erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. En avdelning som ständigt utvecklas genom att vidarutbilda sin personal.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende etnisk bakgrund.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).
Tillträde enligt ök.
Placeringsort: Arboga. Arbete kommer även att ske på annan ort. 

Upplysningar om befattningen lämnas av:
Avdelningschef Peter Carlsson eller ställföreträdande sektionschef Fredrik Martinson via växeln 0589-40400,
HR Specialist Ann-Christine Holmer , tfn 514 39 000.

Fackliga företrädare:
SACO Pär Lohman, tfn 0589-408 33,
OFR/S Clarence Arnstedt, tfn 013-28 45 44,
SEKO-F Jörgen Stehn, tfn 070-677 99 21,
OFR/O Ola Selvin, tfn 013-28 37 89.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-26. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 augusti 2018
  • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan