Administratör till Försvarsmaktens Miljöprövningsenhet

Om tjänsten

Beskrivning av enheten
Miljöprövningsenheten är Försvarsmaktens gemensamma resurs för att driva ärenden om tillståndsprövning av miljöfarlig verksamhet, leda och genomföra miljöutredningar, projektleda bullerdämpande åtgärder, leda och genomföra projekt avseende förorenade områden. Enheten ansvarar även för registreringen av sådana områden. Enheten har sitt verksamhetsområde i hela landet och lämnar stöd till övriga enheter inom Försvarsmakten genom rådgivning och deltagande i utbildningar. Enheten består av 12 tjänster och funktionsleds i sin verksamhet av Högkvarteret. Enheten behöver nu förstärkas med ytterligare en administratör.

Vi söker
Vi behöver dig som är serviceinriktad, genuint intresserad av administration och som skulle trivas i rollen att arbeta med att koordinera och stödja övriga medarbetare på enheten. Vi är intresserad av en som fungerar som spindeln-i-nätet vad gäller administration på enheten. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna är främst riktade mot att stötta de övriga anställda på enheten, vilket kan innebära att förbereda, avlasta och strukturera upp andras arbetsuppgifter, sköta posthantering, svara på inkommande mail och samtal, förbereda presentationer, korrekturläsning, sammanställning av statistik samt övrigt administrativt arbete. Arbetsuppgifterna är även riktade mot att vara ett stöd för handläggare/administratör med ansvar över Försvarsmaktens arbete med myndighetens register över potentiellt förorenade områden. Arbetsuppgifterna kommer även innebära självständigt administrativt arbete inom enhetens samtliga arbetsuppgifter. På sikt finns det även möjlighet att arbeta med ekonomiuppgifter (fakturahantering/beställningar).

Arbetet kan innebära enstaka tjänsteresor inom landet. Arbetet innebär att lämna stöd till Högkvarteret, förband och skolor. Tjänsten innebär kontakt och samarbete med övriga totalförsvarsmyndigheter, övriga myndigheter och privatpersoner.

Formella kunskapskrav
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av administration och har ekonomisk utbildning på lägst gymnasienivå. Körkort klass B.

Övrig önskvärd kompetens/kvalifikationer
Du är serviceinriktad, driven och har en förmåga att ta egna initiativ. Du är en van datoranvändare, framförallt i Officepaketet och gillar att lära dig nya saker.

Övrig önskvärd kompetens är erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten. Goda kunskaper om Försvarsmaktens uppgifter och organisation. Mycket god skriftlig och muntlig framställningsförmåga med goda kunskaper i engelska i tal och skrift. 

Personliga egenskaper
Befattningen har kontaktytor mot såväl civil som militär verksamhet, varvid god samordnings- och ledarskapsförmåga är viktig. Hög personlig och yrkesmässig integritet. Du skall kunna acceptera och hantera en hierarkisk organisation. Arbetsuppgifterna innebär en partsroll som du skall kunna acceptera och känna dig bekväm med. Arbetet är ofta varierande och som person är det därför bra att vara strukturerad, flexibel, stresstålig och ha förmågan att hålla många bollar i luften. Som person är du noggrann, serviceinriktad och strukturerad. Du har hög social förmåga och flexibilitet. Arbetet innebär tidvis hög arbetsbelastning med snabba förändringar. Du har stort engagemang och intresse för de frågor som enheten arbetar med. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillträde
1/10 2018 eller efter överenskommelse
. Frågor om befattningen kan göras till enhetschef, Lina Weinmann, telefonnummer 0733-64 15 92. Fackliga representanter: Samtliga representanter för SACO, OF, Försvarsförbundet samt SEKO nås på telefonnummer 0171-15 70 00 vx.

Anställningstyp
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 40-timmars arbetsvecka med flextidsavtal. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning. Intervjuer kommer att genomföras snarast möjligt. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras efter ansökningstidens utgång. Arbetsplatsen är belägen på Ledningsregementet i Enköping.

Sista datum för ansökan
Intresseanmälan/ansökan med bifogat personligt brev med utförlig beskrivning av dig själv och varför du söker tjänsten (vänligen nyttja en hel A4-sida), meritförteckning samt löneanspråk skall vara oss till handa senast den 1 september 2018. Notera att ansökan blir en offentlig handling. På vår avdelning är majoriteten kvinnor. Försvarsmakten eftersträvar såsom nämns nedan en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämställdhet. Vi ser därför gärna manliga sökanden till denna befattning.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 augusti 2018
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-09-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan