Hr-generalist till Försvarsmaktens logistik

Om tjänsten

Försvarsmakten och Försvarsmaktens logistikverksamhet står inför många stora och spännande utmaningar. Från och med årsskiftet 2018/2019 kommer vi att bygga upp ett helt nytt förband. HR bidrar och skapar förutsättningar i detta. Vill du bidra med din kompetens och erfarenhet samt vara med och bygga upp en ny verksamhet tillsammans med ett härligt och kompetent HR-gäng? 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som HR-generalist innebär att både ge ett verksamhetsnära konsultativt stöd till chefer och att arbeta strategiskt övergripande med att utveckla HR inom FMLOG. Som HR-generalist ingår du i förbandet HR-avdelning.

Du kommer att jobba brett in hela HR-området och stödja chefer med långsiktig kompetensförsörjning och bemanning, samverkan, arbetsrätt och personalpolitik, lönebildning, stöd i rehabilitering och att utveckla medarbetarskap och ledarskap i riktning mot FMLOGs vision. Du kommer också ansvara för ett eller fler strategiska fokusområden som du förväntas utveckla, driva och följa upp.

Kvalifikationer:

 • Relevant högskoleutbildning, företrädesvis inom personalområdet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivare bedömer likvärdig
 • Flerårig erfarenhet av brett HR-arbete
 • Erfarenhet av att arbeta utifrån ett konsultativt arbetssätt och att vara en tydlig arbetsgivarföreträdare
 • Erfarenhet av att arbeta med rehabilitering
 • Goda datakunskaper

Personliga egenskaper
Du har ett coachande förhållningsätt och har hög integritet och personlig mognad. Arbetet kräver att du är ansvarsfull, noggrann men också kommunikativ och lyhörd.  Du är också resultatorienterad, analytisk, strukturerad och lojal samt trivs i en organisation under stark utveckling och förändring. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Meriterande

Erfarenhet av att arbeta inom Försvarsmakten eller annan statlig myndighet är meriterande.

Övrigt

Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Placeringsort: Stockholm.

Tillträde efter överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.

Individuell lönesättning

Kontaktpersoner

HR-chef Jenny Bergström, jenny.x.bergstrom@mil.se. 076-8990802,

 

Fackliga representanter
OFR/O: Tomas Lahti
OFR/S: Hans Jonsson
SACO: Bengt Rainer
SEKO: Hans Monthan
Samtliga nås via växeln 08-7887500

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-23. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 

 

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 augusti 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-08-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan