Logistikledare till Ledningsstridsskolan

Om tjänsten

Ledningsstridsskolan - Försvarsmaktens centrum för ledningsförmåga - nu och i framtiden.

Vi utbildar och  tränar personal samt möjliggöra efterfrågad utveckling inom telekrigs-, ledningssystem- och ledningsområdet för Försvarsmakten och tillsammans med Totalförsvaret. LedSS är en intressant och dynamisk arbetsplats som hela tiden utvecklas inom Stabstjänst, Sambandstjänst, Telekrig, Psykologiska operationer, Stratcom, Geografisk informationstjänst och Signalskydd.

Vi erbjuder dig mycket utvecklande arbetsuppgifter och en betydande roll där du har möjlighet att fortsätta utveckla skolans logistikfunktion (S4), bl.a. för officersutbildningen, vårt stödet till FM största övningar såsom CJSE och FMÖ, i vår utveckling och införande ledningsstödssystem. I detta ligger att leda och samordna logistiken vid staben och att aktivt delta i planerings- och genomförandeverksamheten. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du ansvarar för och leder skolans tekniska tjänst och förnödenhetsförsörjning, som teknisk chef och kvartersmästare. I din roll kommer du att arbeta i nära samverkan med stabschef och chef LedSS samt chefer och materielredogörare för avdelningarna. Du kommer även att samverka med funktionsföreträdare vid regementsstab/J4.

Kvalifikationer:

 • Officersexamen
 • Erfarenhet inom logistikområdet, företrädesvis inom teknisk tjänst/förnödenhetsförsörjning eller annan likvärdig utbildning/erfarenhet
 • God vana av arbete med verktyget MS Office
 • God administrativ förmåga.
 • B-körkort.

Meriterande:

 • Erfarenhet av att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet, gärna inom statlig myndighet och då särskilt Försvarsmakten.
 • IFTEX-föreståndare.
 • Kunskap i system FM AP, PRIO, VIDAR, LIFT, IOR
 • Erfarenhet från arbete med verksamhetssäkerhet.
 • Erfarenheter inom ledningsområdet.

Personliga egenskaper
Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare och har hög social kompetens så att du kan knyta kontakter både internt som externt. Du är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning, utan att bli stressad. Har uthållighet t.ex. för MFO-arbete. Du har en utpräglad problemlösande förmåga och hittar lätt alternativa lösningar. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Arbetsort: Enköping
Beräknat tillträde: Efter överenskommelse.
Lön: Efter överenskommelse
Befattning: Officer lägst OR7/OF2

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
SC LedSS/C Stabsavdelningen, Kristina Isaksson på telefon 070-528 83 61

Fackliga representanter:
OFR/O, OF- Enköping – Magnus Johansson
SACO – Carl-Johan Pettersson
SEKO – Lars Lindell
OFR/S – Inge Bäcklin
Samtliga fackliga representanter nås via växeln: 0171-15 70 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan (CV och personligt brev) senast 2019-08-29.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 augusti 2019
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan