Chef för telesektionen - Genomförandeavdelningen Berga

Om tjänsten

Vi är ett insatsförband som bland annat leder, prioriterar, underhåller och förvaltar Försvarsmaktens Strategiska nät.

I tjänsten som Sektionschef över telesektionen kommer du bl a att leda och utveckla dina cirka 10-15 medarbetare och driva verksamheten framåt. På avdelningen genomför man avhjälpande och förebyggande underhåll av Försvarsmaktens anläggningar och utrustning. Det görs också projektering inklusive materielberedning, rekognosceringar och besiktningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är;

 • Företräda, leda och stötta dina medarbetare och utveckla verksamhet inom sektionen
 • Att medverka vid avdelningens utvecklings- planerings- och VHL-arbete
 • Ansvara för genomförande, kvalitetssäkring, uppföljning och redovisning av produktion inom eget ansvarsområde
 • Arbeta med sektionens ekonomiska resultat, uppföljning och redovisning

Kvalifikationer

 • Genomförd specialistofficersutbildning eller officersutbildning. (OR6/OR7)
 • Genuint intresse och erfarenhet av utveckla personal och operativt leda inom teknik- och/eller logistik området
 • Körkort *B***

Som person är du öppen och social och trivs att samarbeta med och utveckla andra. Du delar gärna med dig av dig själv, dina kunskaper och erfarenhet och har lätt för att kommunicera; knyta och behålla kontakter. Du har en flexibel och öppen inställning till hur man löser uppgifter och är pragmatisk och prestigelös. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.          

Önskvärt

På avdelningen finns många manliga medarbetare och vi arbetar för en jämnare könsfördelning därför ser vi gärna kvinnliga sökanden.

Tillträde

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Svenskt medborgarskap är ett krav och säkerhetsprövning kommer att ske.

Obekväm arbetstid samt resor nationellt och internationellt förekommer.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Upplysningar

Upplysningar om befattningen lämnas av

Avdelningschef Roland Telin 010-8238181

Fackliga kontakter vid FMTIS är SACO Mika Laitanen, OFR/S Clarence Arnstedt, OFR/O Anders Wallinder samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås på växeln på 019-393500

Välkommen med din ansökan med ett CV där du berättar varför du är intresserad av tjänsten och en ansökan om vad du tror att du kan tillföra tack var dina erfarenheter och bakgrund. Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt med Ann-Christine Holmer 08-514 39 000.

Sista ansökningsdag är 7 september 2018.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 augusti 2018
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-09-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan