Soldater till trafik- och transportledningspluton

Om tjänsten

Trafik- och transportledningsplutonen lyder under 1.Trafik- och transportledningskompaniet som är ett fristående kompani på Trängregementet. Plutonen genomför transportledning, uppföljning, tullhantering och trafiktjänst. Utöver träning och övning, genomför vi ständigt insatsuppgifter såväl nationellt som internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Trafiksoldat/MC-förare

Som Trafiksoldat/MC-förare arbetar du i en grupp om 8 soldater med att märka väg, trafikdirigera, lotsa förband och upprätthålla trafiksäkerheten. För att lösa arbetsuppgifterna är motorcykeln ditt främsta verktyg, vilket ställer stora krav på din förmåga att hantera den. Du kommer att lösa uppgifter både i grupp och i stridspar, vilket ställer krav på initiativförmåga och ansvarstagande.

Stabsassistent

Som Stabsassistent arbetar du med att lösa uppgifter inom sambandstjänst, lägesuppföljning och transportledning av landsvägs- och järnvägstransporter. Eftersom du är en del av plutonsstaben så innebär det att du har till uppgift att sköta plutonens expeditionstjänst. För att trivas i befattningen krävs ordning och reda samt planeringsförmåga. Du kommer att hantera många saker samtidigt, vilket ställer krav på god struktur och flexibilitet.

Transportledningsassistent

Som Transportledningsassistent arbetar du i grupp om 5 personer med ansvar för rekognisering av hamnar, flygplatser, järnvägar och övrig infrastruktur. Utifrån rekognisering ska du kunna planera för större förbandsförflyttningar av såväl personal som materiel. Du har helhetsansvaret, vilket innebär att du bemannar terminaler på flygplatser, i hamnar och järnväg vid lastning och lossning av personal och materiel. Du måste kunna arbeta självständigt, kunna planera och hantera terminalerna, men också lösa problem enskilt eller i stridspar. Du måste kunna samverka med både interna och externa aktörer.

Kvalifikationer

 • Genomförd och godkänd GMU + BFU alternativt värnplikt JA-5-5
 • B-körkort

Meriterande

 • A-körkort (gäller trafiksoldat/MC-förare)
 • BE-körkort (gäller samtliga befattningar)
 • ADR, IATA, IMDG, RID och goda språkkunskaper (gäller transportledningsassistent)

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsterna är tidsbegränsade anställningar på heltid, GSS/K, enligt Lag (2012:332) om vissa försvarsmaktsanställningar. Nivå: OR 1-5.

Tjänsterna är placerade på Trafik- och transportledningsplutonen i Trafik- och transportledningskompaniet, Trängbataljonen, Trängregementet Skövde.

Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att ringa plutonchef Fk Max Andersson, tfn 073-444 91 71.

Fackliga representanter

Jörgen Eliasson, OFR/O

Peter Danielsson, OFR/S

Birgitta Nilsson, SACO-F TrängR

Samtliga nås via växeln, 0500-46 50 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-30. Vi vill att din ansökan innehåller personligt brev och CV (i PDF-format).


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 augusti 2018
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet Skövde
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan