Intresseanmälan för läkare till Försvarsmakten

Om tjänsten

Har du, som idag är eller snart blir specialistläkare, funderat på att jobba i Försvarsmakten? Hel- eller deltid? Nationellt och/eller internationellt?

Då kan den här intresseanmälan vara ett första steg för dig. Det är ett sätt för dig att få kontakt med oss samtidigt som vi på ett strukturerat sätt kan bilda oss en uppfattning om vem du är. Allt är förutsättningslöst, det är helt enkelt ett sätt för dig att knyta en första kontakt med oss.

Rätt till god vård
Alla svenska soldater och sjömän har rätt till god vård oavsett var de befinner sig. De löser uppgifter nationellt och internationellt på uppdrag av regering och riksdag och skall skydda Sverige och svenska intressen. De kan stå i meterdjup snö i Arjeplog, de kan vara på ett fartyg på ett stormigt Bottenhav, i en helikopter som skall landa på Gotland eller mitt ute i den 50-gradiga öknen i Mali. De, och deras familjer, behöver tryggheten av att veta att någon kommer att ta hand om dem om något inträffar. Därför behövs du som är läkare och som vill göra skillnad på riktigt. Du som tillsammans med andra läkare och sjuksköterskor kan och vill ta hand om dem som skyddar oss i Sverige och på andra platser på jorden – våra soldater och sjömän.

Att arbeta som läkare i Försvarsmakten
Det här är ett arbete som i många avseenden skiljer sig från det du är van vid. Det utvecklar och utmanar, och kommer att ge dig nya insikter. Dina arbetsuppgifter kommer att spänna över ett brett fält – från kvalificerat medicinskt arbete till att exempelvis resa tält. Du ingår i ett insatsförband och kommer att övas i vapen- och allmänmilitär tjänst samt erhålla stridsutbildning för att kunna försvara dig själv och dina patienter.

Vilka kompetenser behöver vi?
Våra huvudsakliga kompetensbehov finns inom traumaområdet och inom allmänmedicin. Vi ställer höga kompetenskrav på dig som söker eftersom du ofta är singelkompetent och därför behöver ha både kunskap och erfarenhet så att du kan arbeta självständigt. Samtidigt är din förmåga att arbeta i grupp väldigt viktig för oss – vi arbetar tillsammans i Försvarsmakten!

Vilka krav ställer vi på dig?
Du måste vara svensk medborgare, ska vara fullt frisk och ha god fysik. Det är också viktigt att du delar vår värdegrund som handlar om alla människors lika värde. Vi vill att du är färdig specialist eller har kommit minst tre år på din ST inom framför allt någon av följande specialiteter:

- kirurgi
- ortopedi
- anestesiologi
- allmänmedicin
- akutsjukvård

Även om du har en annan närliggande specialitet är du så klart välkommen med din intresseanmälan!

Vad händer när du skickat in din intresseanmälan?
Vi går igenom din intresseanmälan och hör sedan av oss till dig för en dialog kring ditt intresse för Försvarsmakten. Sedan kan nästa steg vara att du genomför vår pröva-på-kurs 48H, du kan planeras in på en grundläggande soldatutbildning eller kanske en uppdatering av dina militära kunskaper om du tidigare gjort t.ex. värnplikt. Valet är ditt – och vårt.

Om jag har några frågor…?
På vår hemsida www.forsvarsmakten.se/fomedc hittar du mycket information. Det finns också en hel del material på YouTube. Här finns exempelvis filmen ”Sjukvård under insats” som på åtta minuter beskriver vår verklighet som mötte oss i både Afghanistan och Afrika. Om du har några frågor är du givetvis välkommen att kontakta oss på Försvarsmedicincentrum - skicka ett mail till medicinalrekrytering@mil.se så hör vi av oss.

Välkommen med din intresseanmälan senast den 30 september!Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 21 augusti 2018
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmedicincentrum (FömedC) Göteborg
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Deltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan