Planeringsofficer vid Högkvarterets HKV AVD

Om tjänsten

Högkvarteret utgör Försvarsmaktens högsta ledning. Ställföreträdande chefen för Högkvarteret med stöd av Högkvartersavdelningen ansvarar för Högkvarterets interna administrativa verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som planeringsofficer hos oss kommer du att arbeta inom ett brett område. De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer dock att bedrivas inom logistikområdet med materieltjänsten i fokus.

Befattningen ingår i en stab med många olika verksamhetsområden och uppgifter. Här ingår bland annat personal-, säkerhets-, lednings, ekonomi- och materieltjänst. Det innebär att du kommer att vara behjälplig i frågor som berör andra områden än just materieltjänsten.

Samverkan med andra organisationsenheter inom såväl HKV AVD som övriga HKV och andra förband ingår.

Kvalifikationer
Du är officer med mångårig erfarenhet från materieltjänsten vid förband. Du förväntas ha mycket god kännedom om de olika stödsystem som används inom materieltjänsten, exempelvis PRIO. Du ska vara van vid planeringsarbete och genomförande av verksamhet samt att självständigt kunna sammanhålla och leda olika projekt.

För att trivas hos oss är du initiativrik, utåtriktad och drivande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde efter överenskommelse dock senast januari 2019. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.
Befattningen är placerad på HKV AVD planeringssektion i Stockholm, Lidingövägen 24.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta chefen för planeringssektionen övlt Jan Lidmer eller chefen för Högkvartersavdelningen övlt Roger Gustafsson. Telefon 08-788 75 00.

Fackliga representanter
OFR-O HKV – Arne Nilsson
SACO HKV – Camilla Robertsson
OFR-S HKV – Pia Almström
SEKO Försvar HKV – Hans Monthan

Samtliga nås genom Försvarsmaktens växel 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-14. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 september 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-10-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan