Marinbasen söker stridsbåtsförare (GSS) till ekipagekompaniet

Om tjänsten

Marinbasen söker dig som är, eller har varit, anställd i Försvarsmakten och genomfört en grundutbildning (vpl, GU alt GMU) och genomförd och godkänd stridsbåtsförarutbildning.

Ekipagekompaniet är ett av verkanskompanierna inom Marinbasen. Ekipagekompaniet finns utgångsgrupperat i Karlskrona, Göteborg och Haninge (Berga/Muskö). Kompaniet stödjer Marina förband med bogsering, förhalning/ assistans, sjöarbeten, isbrytning, gods- och persontransporter, undervattens- och bärgningsarbeten, dykarbeten etc. Förbandet har även ansvaret för FM hamnar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som stridsbåtsförare ingår du i besättningen på kompaniets stridsbåtar under varierande typer av uppdrag, exempelvis taktiska förflyttningar, persontransporter, materieltransporter.Ekipagekompaniets båtpark består även av bl.a. mindre snabbgående båtar, bastransportbåtar och bogserbåtar. Du ska kunna ingå i besättningen på dessa, antingen som befälhavare eller som besättningsman under varierande uppdrag ofta under svåra förhållanden, detta ställer höga krav på gott sjömanskap hos våra besättningar. Verksamheten är väldigt varierande och ofta uppstår behoven med kort framförhållning från förbanden vi stödjer varpå flexibilitet är nödvändigt för tjänsten.

Kvalifikationer krav
* Genomförd och godkänd stridsbåtsutbildning
* Körkort klass B
* Fysisk prestationsförmåga enligt FM baskrav för sjögående personal
* Godkänd läkarundersökning för sjögående personal
* Acceptans till internationell tjänstgöringsskyldighet

Önskvärda kvalifikationer
* Skyddsvaktutbildning
* Acceptans att genomföra rökdykutbildning

Personliga egenskaper
* Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vid frågor om tjänsten kontakta, Örlkn Henrik Persson 070-266 06 90 alt kn Kenneth Jönsson Ekipagekompaniet, 073-049 71 86

Vid allmänna frågor om anställningen, kontakta HR-generalist Ewa Remskog påtelnr: 0455-866 68.

Övrigt
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning, s k GSS anställning. Tillträde efter överenskommelse.Arbetsort, Karlskrona.

Fackliga representanter
OFR/O MarinB/SSS: Mikael Danielsson 0455-866 61 alt 070-872 67 58
Försvarsförbundet: Jimmy Svensson 0455-852 70
SACO: Lisbet Landin 0455-851 15
SEKO: Jan-Anders Nilsson 0457-471 634

Välkommen med din intresseanmälan tillsammans med CV, personligt brev och referenser senast 2018-09-30.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 24 augusti 2018
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinbasen (MarinB) Karlskrona
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan