Utbildare i Tekniska stödsystem

Om tjänsten

Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) i Halmstad expanderar och ska under hösten 2018 anställa 50 nya medarbetare.

Är du intresserad av att lära ut kunskap om tekniska stödsystem till andra, då ska du söka denna befattning!

Kurssektionen ansvarar för ett antal Yrkes och befattningsutbildningar (YBK) inom ramen för Tekniska stödsystem i Försvarsmakten (FM). Vi utbildar personal inom FM´s alla arenor så att dessa kan hantera den tekniska tjänsten inom hela FM´s logistikkedja. Kurssektionen består av tiotalet lärare (kurschefer) och administratörer och ingår i Linjeavdelningen.

PRIO är FM´s system för upphandling, design och implementation av ett standardiserat affärssystem inom områdena human resources (HR), ekonomi, logistik samt ledning och styrning. Systemet bygger på affärssystemet SAP DFPS.
Vid FMTS utbildar vi inom försvarslogistikdelarna i PRIO med inriktning teknisk tjänst som består av materielunderhåll och tekniskt systemstöd och söker nu en lärare som ska utbilda personal i FM och andra externa kunder.

Arbetsuppgifter
Huvudsakliga arbetsuppgifter för lärare i tekniska stödsystem är att planera och genomföra utbildningar i FM´s verksamhetsledningssystem PRIO avseende teknisk tjänst. Du ska även ansvara för kursplaner och kursbeskrivningar, vara kursadministratör samt lärare i system PRIO teknisk tjänst. På sektionen jobbar vi med flera tekniska stödsystem där SAP är en del av den kommande verksamheten och där du kommer ha en viktig roll. Du kommer även att komma i kontakt med andra tekniska stödsystem i FM där du förväntas stötta som lärare/utbildare.

Du kommer även att bidra till sektionens övriga uppgifter och utveckling samt att du har ett visst ekonomiansvar för din egen verksamhet.

Kvalifikationer
Eftergymnasial utbildning inom IT eller utbildning/kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande kvalifikationer:
-
Erfarenhet som lärare/utbildare
- Erfarenhet inom SAP, gärna plant maintenance
- Kunskaper om FM logistik och teknisk tjänst
- Pedagogisk erfarenhet
- B-körkort

Dina personliga egenskaper
- God förmåga att arbeta självständigt
- God samarbetsförmåga
- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

Stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper. Samverkan med andra myndigheter och med andra delar av FM ställer stora krav på integritet och en väl utvecklad social kompetens.
Eftersom FMTS arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst.

Övrigt
Arbetet bedrivs i huvudsak på FMTS i Halmstad. Resor kan förekomma i tjänsten. Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Kn Mette Wiström, Chef Kurssektionen, 076-1049878

Fackliga företrädare nås via växelnummer 035-266 20 00:
HSOF: Anders Norén
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Jansson

Beräknat startdatum: Snarast eller efter överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-30. Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 augusti 2018
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan