Teletekniker med inriktning transmission/telenät

Om tjänsten

FÖRSVARSMAKTEN
Söker en ny medarbetare till Försvarsmaktens Telekommunikations- och IT-systemförband (FMTIS) till avdelningen i Visby.

För anställningen krävs svenskt medborgarskap.
Med anställningen följer skyldighet att krigsplaceras, deltaga i utbildningar och övningar samt att tjänstgöra i krigsorganisation och utlandsstyrka.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

Teletekniker med inriktning transmission/telenät

Vi söker nu Teletekniker med inriktning transmission/telenät till Visby.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som teletekniker utför du tillsyn, reparationer, felsökning och underhåll på Försvarsmaktens transmission/telenät. Jobbet innebär bl. a. arbete på hög höjd i master och sker ofta på fältet. Arbete sker också i obemannade anläggningar och förebyggande underhåll kan komma att genomföras genom systemstödsresor nationellt och i förekommande fall internationellt. Frekvent hanterande av sekretessbelagd information.

Önskvärda kvalifikationer:
Vi ser att du minst har 3-årigt tekniskt gymnasium, gärna med inriktning teleteknik. Du har flerårig erfarenhet inom liknande arbetsområde och gärna erfarenhet av mastklättring och kännedom om Försvarsmaktens utrustning.
B-körkort är ett krav och gärna BE och/eller C, CE.

Personliga egenskaper:
Du har ett högt säkerhetsmedvetande. Du är kommunikativ, tydlig i din personlighet, en problemlösare och självständig. Vidare är du samarbetsinriktad och har en hög initiativförmåga.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Läkarundersökning kommer att krävas avseende dina fysiska förutsättningar för detta jobb.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Jan Lager eller Sören Lorentzon på LB Karriär – Experis tfn. 0498-201780.

Fackliga representanter:
OFR/S               Clarence Arnstedt
SEKO                 Matz Felix
OFR/O              Anders Wallinder
SACO                Mika Laitanen

Övrigt:
Tjänsten är tillsvidare med 6 månaders provanställning med placeringsort Visby. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 30 september 2018.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 augusti 2018
  • Plats: Visby, Gotlands län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan