12:e motoriserade skyttebataljonen söker GSS/K-soldater till 120:e kompaniet

Om tjänsten

120:e stabs- och understödskompaniet vid 12:e motoriserade skyttebataljonen söker soldater. Kompaniet består av olika funktionsplutoner vilka kräver soldater med olika kompetens. De plutoner som finns vid kompaniet är: ledningspluton, trosspluton, grantkastarpluton, spaningspluton samt stormpionjärpluton. Kompaniet består till majoriteten av kontinuerligt tjänstgörande personal. Arbetsuppgifterna för personalen består i att vidmakthålla samt utveckla respektive funktion vilket sker i den dagliga verksamheten, genom utbildningar samt genom övningar. 12:e bataljon är motoriserad vilket innebär att största delen av förbandet framrycker i Pansarterrängbil 360, vi söker därför även besättningar till detta fordon. Som soldat vid 12:e motoriserade skyttebataljonen är man en del av infanteriet, vilket oavsett funktionstillhörighet utgör grunden hos soldaterna vid förbandet. Det innebär att man som soldat vid 12:e motoriserade skyttebataljonen förutom funktionsspecifika uppgifterna även verkar och utvecklas som infanterist.

Krav

Godkänd svensk militär grundutilbning.

Svenkst medborgarskap

Godkänd Fmfyss mot specifik befattning

För besättningar till patgb 360 är det ett krav att man är utbildad förare/skytt på fordonssytemet.

Meriter

För plutonerna vid 120:e kompaniet är det olika vilka personliga egenskaper samt vilken kompetens som är meriterande för befattningarna vid just den plutonen. Därför är det av yttersta vikt att du som sökande via ditt CV samt personliga brev berättar vilka kunskaper och meriter du har och varför just du skulle passa att tjänstgöra vid ledningspluton, trosspluton, spaningspluton, grk-pluton, stormpionjärpluton eller som pansarterrängbilsbesättning. 

 

Arbetsort: Kungsängen

Lön: Inviduell lönesättning

Frågor om tjänsten kan ställas till: Mj Henning Forss, tel nr: 08-58452041; e-post: henning.forss@mil.se

 

Fackliga repesentanter:

Stefan Morin (OFR/O): stefan.morin@mil.se

Madeleine Daleo Försvarsförbundet : Madeleine.daleo@mil.se,

Catarina Malmrot (SACO): catarina.malmrot@mil.se

Tomas Klasson (SEKO): tomas.klasson@mil.se

alla nås via vxl LG 08-584 54000 alternativt via E-post

 

 

 

Anställningen är tillsvidare och kan komma att tillsättas tidigare

Sista ansökningsdatum är: 2018-09-30

 

 

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 31 augusti 2018
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan