Säkerhetsassistent GSS/K

Om tjänsten

Högkvartersavdelningens säkerhetssektion (HKV AVD SÄK)
HKV AVD SÄK ansvarar för säkerhetstjänsten vid Försvarsmaktens högkvarter (HKV). Arbetsområdet indelas i säkerhetsskyddstjänst, säkerhetsunderrättelsetjänst och signalskyddstjänst. Som handläggare i planeringslaget lyder du under chefen för planering av HKV interna säkerhetstjänst, som lyder under HKV säkerhetschef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifter inom säkerhetstjänst samt stöd till sektionen.
Arbetet som GSS/K präglas av strukturering och rutinmässigt arbete. I din roll kommer du mata in data i olika system, vilket innebär att olika IT-system kommer vara det främsta hjälpmedlet för dig.

Kvalifikationer
Genomförd VPL/GMU/GU med godkända vitsord och rekommendationer
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
Goda färdigheter i Microsoft Office.

Meriterande
B-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och har ett väl utvecklat ordningssinne. Du är initiativtagande och stresstålig, vilket innebär att du självständigt kan driva och slutföra arbetsuppgifter mot angiven tidsgräns. Du är kundfokuserad och bra på att samarbeta. Eftersom sektionen arbetar med säkerhetsrelaterade frågor krävs det att du har en hög personlig integritet och en god säkerhetsmedvetenhet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattning: OR 4.
Tillträde enligt överenskommelse.
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattningen är placerad på Högkvarteret i Stockholm.

Förfrågningar om befattningen kan göras till sektionschef Claes Naréus samt stf sektionschef Selim Revend. Båda nås via växeln på 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 23 september. Din ansökan ska innehålla CV samt anställningsbrev där det framkommer varför du är en lämplig kandidat. 

Fackliga representanter
SACO - Camilla Robertsson
SEKO - Hans Monthan
OFR/O – Arne Nilsson
OFR/S – Pia Almström

Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 30 augusti 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-09-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan