Ledare och chef till Försvarshälsan Enköping

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill leda ett företagshälsovårdsteam under tillväxt. Fullt bemannat utgörs teamet av 16-18 medarbetare; läkare, sjuksköterskor, medicinsk sekreterare, fysioterapeuter, psykologer, hälsopedagog, samt arbetsmiljöingenjör.

Försvarshälsan Enköping erbjuder företagshälsovård (FHV) till de ca 2000 anställda i Enköpings garnison, samt hälso- och sjukvård till våra ca 500 rekryter. Du ansvarar för att leda och fördela arbetet, att verksamheten håller en god kvalitet, att personalen har den kompetens som krävs, och att uppgifter och rutiner kopplat till de olika delarna i verksamheten följs. Med tjänsten följer arbetsgivaransvar, samt ekonomi- och resultatansvar. I linjen rapporterar du till C stödE. Du utvecklar samarbeten med personalavdelningen och skapar goda samarbetsrelationer och kontaktytor med de olika organisationsdelarna i garnisonen.

Du följer med i utvecklingen inom Försvarsmedicin och inom företagshälsovårdsområdet genom att delta i nätverksmöten, samverkansfora, utbildningar och konferenser.

Försvarshälsan Enköping har fått utökade personalramar i samband med att värnplikten återinförts samt att garnisonen växer när nya verksamheter flyttar in. De närmaste åren kommer att präglas starkt av verksamhetsutveckling.

Hos oss får du ett roligt, utvecklande och mycket omväxlande arbete.

Kvalifikationer

Du trivs i rollen som ledare och chef, i den ordningen, och det är viktigt för dig att skapa och ge förutsättningar för ett bra teamarbete.

För befattningen krävs teoretisk grund inom ledarskap samt att du trivs med att ha personalansvar. Din erfarenhet omfattar att leda verksamhet och personal i utvecklingsarbete. Givetvis har du relevant akademisk examen för att leda en medelstor personalgrupp sammansatt av de olika professionerna inom företagshälsovården.

Vi ser att du har en mycket god administrativ förmåga att strukturera och organisera arbete, samt att du har minst tre års dokumenterad erfarenhet av att leda personal - i med- och motgång. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift på god nivå liksom är en van användare av MS Office-paketet och har lätt för att sätt dig in i nya administrativa system.

Du har B-körkort.

Meriterande kvalifikationer

- Kunskap och erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvårdsområdet

- Kunskap och erfarenhet av arbete inom företagshälsovård

- Kunskap och erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet och organisation

- Erfarenhet och intresse av att leda utvecklingsarbete

Personliga egenskaper

Som ledare är du tydlig, förmedlar trygghet och goda förutsättningar till din personalgrupp. I din befattning är du avdelningens ansikte utåt och har en mycket god kommunikativ förmåga. Du har vidare, genom ditt lyhörda, nyfikna och engagerade sätt, lätt för att skapa förtroende och goda relationer till medarbetare och uppdragsgivare. Du har en är öppenhet för olika perspektiv samtidigt som du inte räds att prioritera och fatta beslut. Efter beslut har du lätt att omsätta ord i handling.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten lämnas gärna av: Anders Danielsson (chef Stödenheten), Love Mangs (tf chef Försvarshälsan)

Fackliga representanter: OFR/O, OF Enköping Magnus Johansson, SACO-F Carl-Johan Pettersson, SEKO-F Per Lars Lindell, OFR/S Inge Bäcklin,

Samtliga nås via LedR växel: 0171-15 70 00.

Övrigt
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidaretjänst 100%. Försvarsmakten tillämpar 6 månaders provanställning.

Arbetsort: Enköping. Resor förekommer.

Beräknat startdatum/tillträde: Tillträde efter överenskommelse.

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2018-09-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Försvarshälsan (FH) är en inbyggd företagshälsovård med Försvarmakten (FM) som uppdragsgivare. FH Enköping bedriver hälso- och sjukvård för elever, kadetter och rekryter samt försvarsmaktsspecifik företagshälsovård för all Försvarsmaktsanställd personal inom Enköpings garnison.

Försvarshälsan ingår i Stödenheten som har till uppgift att stödja krigsförband och övriga enheter inom Ledningsregementet och Enköpings garnison. Stödet utgörs främst av funktionerna övning och skjutfält, idrott och friskvård, sjuvårdsutbildning, motortjänst, verksamhets och trafiksäkerhet samt säkerhets och bevakning. Inom enheten ingår även en driftavdelning för Försvarsmaktens utvecklingscentrum för ledningssystem.

Försvarshälsan bedriver företagshälsovård och är aktiva i Försvarsmaktens hälsofrämjande arbete. Vi bedriver också arbetsrelaterad hälso- och sjukvård för rekryter och anställda, upprätthåller sjukvårdsberedskap vid militära övningar samt är en integrerad del i förbandets samlade insatser.
Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 03 september 2018
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarshälsan Region Mälardalen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan