Redovisningsekonom till Militära Underrättelse- och säkerhetstjänsten

Om tjänsten

Är du noggrann, strukturerad och gillar administrativt arbete? Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten söker nu en redovisningsekonom. I befattningen arbetar du med samtliga delar av redovisningskedjan; från löpande bokföring (t.ex. kund- och leverantörskontra, in- och utbetalningar, inventarier, avstämningar) till bokslut. Rollen innefattar både självständigt arbete men även att arbeta i team. Tillsammans med teamet kommer du också att få möjlighet att bygga upp nya rutiner och utveckla verksamheten. Du kommer även att stödja och informera kring redovisningsfrågor och ekonomiskt regelverk i verksamheten, vilket ställer krav på att du är trygg i en roll där kommunikation och tydlighet är viktigt.

Kvalifikationer

Du har en examen från högskole-/universitetsutbildning med inriktning mot redovisning, alternativt har du förvärvat motsvarande, dokumenterade kunskaper på annat sätt.
 
Du har flerårig erfarenhet av löpande redovisning och bokslutsarbete.
 
Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

 Meriterande 

Erfarenhet av arbete med löpande redovisning och bokslut inom offentlig verksamhet, särskilt meriterande är erfarenhet från statlig förvaltning.
 
Erfarenhet att driva utvecklingsarbete kring redovisningsfunktionens arbetssätt, rutiner och funktioner.
 
God förståelse för ekonomiprocessens olika delar

För att du ska trivas hos oss tror vi att det är viktigt att du har ett genuint intresse för ekonomi och siffror. Du har ett noggrant och strukturerat arbetssätt, är säkerhetsmedveten och känner stort ansvar för arbetsuppgift och resultat.

Du har förmågan att självständigt hantera dina arbetsuppgifter, prioritera då så krävs samt fatta beslut inom ramen för ditt ansvarsområde. Det är också av stor vikt att du är prestigelös, lösningsfokuserad och intresserad av att bidra till sektionens fortsatta utveckling. Du trivs i en miljö som ständigt utvecklas och uppskattar omväxlingen i att arbeta både självständigt såväl som i nära samarbete med kollegorna. Vi lägger stort vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Befattningen är civil (oberoende). Tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt ök.
Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

För mer information om befattningen 
Kontakta sektionschef Viveca Svensson 08-788 75 00.

 

Fackliga representanter:

SACO Anders Markow, OFR/O Roger Ericsson, OFR/S Katarina Kruse, samtliga nås på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-27 innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker denna befattning.

 Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 september 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten MUST
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-09-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan