Insatsledare Mellersta Militärregionen

Om tjänsten

Insatsledare till Mellersta Militärregionen J3

Bakgrund/information:

Regional Stab Mitt är grupperad i Kungsängen och har ansvar för de sju länen, Dalarna, Gävleborg, Västmanland, Uppsala, Stockholm, Södermanland och Gotland. Uppgiften är att leda, planera och genomföra samverkan med regionala och lokala aktörer samt näringslivet, leda underrättelse-och säkerhetstjänsten inom regionen, leda underställda förband samt att genomföra regional försvarsplanering.

Befattningsbeskrivning insatsledare

Staben söker en insatsledare med placering i Kungsängen. Insatsledarens huvudsakliga uppgift är att leda och samordna militär verksamhet inom ramen för markterritoriell verksamhet. Leder pågående verksamhet inom Mellersta Militärregionen och upprätthåller relevant lägesbild. Kan leda insatser under enkla och uppkomna situationer från fältet. Deltar i försvarsplanering.

Generella krav för befattningen

-S   Svenskt medborgarskap. 

-         Körkort B

-        Personliga egenskaper

-       God förmåga till självständigt arbete, noggrann, ambitiös, förmåga att ta initiativ och driva verksamhet.

     god social förmåga, god stresstålighet och uthållighet

Krav

-        Registerkontroll kommer att göras

     Officersexamen, inriktning OF-3.

Typ av tjänst

-        Tillsvidareplacering

Arbetsort

-        Kungsängen/Granhammar

Upplysning om tjänsten

-        Kontakta chefen för Ledningssektionen J3, Mj Ramstedt.  robert.ramstedt@mil.se 

Sista ansökningsdag

-        2018-12-31

Fackliga representanter

OFR/O LG Stefan Morin

-        OFR/S LG Madelaine Deleo

-        Tomas Andersson SACO.

-        Thomas Klasson Seko.

-        Nås via vx 08-5845400.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 september 2018
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-12-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan