Systemförvaltare Logistiksystem Fenix

Om tjänsten


Systemförvaltningsenheten, SFE – Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden.

SFE är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och informationen (masterdatans) nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
System Fenix är ett underhållssystem för flygfarkoster inom Försvarsmakten och används även av exportländerna för JAS 39 (Tjeckien, Ungern och Thailand). Som systemförvaltare inom system Fenix kommer du ingå som en medlem i SFE:s förvaltningsteam för Fenix, teamet består idag av 5 personer.

SFE:s Fenix-team är ansvariga för funktionaliteten i Fenix och i denna roll ingår bland annat att hantera felsökning och felavhjälpning, ändringsförfrågningar, testning och drifttagning av ny funktionalitet samt att vara länken mellan flygverksamheten och den tekniska systemförvaltningen som idag är utlagd på extern leverantör.

Fysisk träning ingår under arbetstid.

Önskvärda kvalifikationer:
• Relevant examen, exempelvis systemvetenskaplig linje från högskola eller motsvarande förvärvad erfarenhet.
• Erfarenhet av systemförvaltning, test och dokumentation av IT-system.
• Kunskap och erfarenhet av databaser.
• Kunskap och erfarenhet av datakommunikation.
• Erfarenhet av logistik inom Försvarsmakten.
• Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
• Erfarenhet av att arbeta med externa leverantörer.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som tycker om att arbeta i team och som har ett driv att utveckla både dig själv och verksamheten i teamet. Du ska vara nyfiken, noggrann och säkerhetsmedveten. Du ska kunna bidra med ett professionellt bemötande av medarbetare, kundverksamhet och externa leverantörer.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder ett utvecklande och intressant arbete med kunniga och engagerade medarbetare.

Övrigt:
Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas).
Tillträde snarast eller enligt ök.
Arbetsort: Arboga.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Sektionschef, Mats Peterson, tfn 070-620 73 54 alt. Systemansvarig Fenix, Jakob Eriksson, tfn 0766-27 53 63.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR:
Lisa Bard, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner:
SACO Per Hosinsky,
OFR/S Niklas Karlsson,
OFR/O Hans Luthander,
SEKO Matz Felix,
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-12. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 september 2018
  • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-10-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan