Swedish Armed Forces International Centre söker en praktikant

Om tjänsten


SWEDINT Förmåge- och utvecklingsavdelning söker Praktikant till Våren 2019.

Om tjänsten
Praktikperioden anpassas till universitets program januari- juni VT 2019.

Om sektionen
Swedish Armed Forces International Centre (SWEDINT) lyder under Chefen Livgardet och är en försvarsmaktsresurs vars huvuduppgift är att genomföra individuell träning och utbildning för militär, polis och civila inför deltagande i fredsbevarande uppdrag under ledning av FN, EU, NATO, AU eller andra organisationer.

Förmåge- och utvecklingsavdelningen (CAPDEV) ansvarar för att utveckla och vidmakthålla samarbeten med såväl civila och militära myndigheter och partners. CAPDEV stödjer övriga avdelningar vid SWEDINT med analyskapacitet rörande trender och utvecklingar inom FN, Nato, EU, AU och OSSE.

Praktiken innebär:
Under hela praktiktjänsten kommer du att ingå som en integrerad medarbetare vid avdelningen, där du kommer att få insyn och sakkunskap om avdelningens samt SWEDINTs olika arbetsområden genom att aktivt bidra till verksamheten, så väl i samverkan med andra som självständigt.

Ingen ekonomisk ersättning utgår under praktiken.

Då praktiktjänsten är säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Stödja övriga avdelningar på SWEDINT med analyskapacitet.
• Analysera och utvärdera nationella och internationella doktriner.
• Analysera utbildningsbehoven för Sverige och Försvarsmakten kopplat till omvärldsutvecklingen.

Kvalifikationer:

• Goda kunskaper i svenska.
• Goda kunskaper i engelska (förståelse, tal, läs och skrift).
• Analytisk förmåga.
• Grundläggande kunskaper om FN, NATO och andra relevanta internationella aktörer inom ramen för fredsfrämjande arbete.
• Den sökande ska även vara universitetsstuderande inom ett område som på något sätt är relaterat till det arbete som utförs på SWEDINT.

Meriterande:
• Deltagit i kurser och/eller utbildningar i för praktiken relevant område.
• Erfarenhet från att ha arbetat i internationell miljö, gärna inom internationellt fredsfrämjande arbete.
• Erfarenhet av eller förståelse för vilken roll genderperspektivet spelar i det fredsfrämjande arbetet.

Personliga egenskaper:
Då du som blir antagen till denna plats kommer att verka i en internationell miljö där du träffar människor från olika delar av världen är det viktigt att du har gediget intresse och stor respekt för kulturell mångfald. Du bör vara intresserad av att träffa nya människor och vilja delta aktivt i de uppgifter som du ges, t.ex. inom ramen för de internationella kurserna som bedrivs på SWEDINT.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:
Susanne Norén, C CAPDEV, SWEDINT, e-post: Susanne.noren@mil.se

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-07. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 september 2018
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-10-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan