10. Psyopsförbandet söker analytiker med intresse för påverkansoperationer.

Om tjänsten

Om förbandet 
10. Psyopsförbandet är ett operativt krigsförband som lyder under C INSATS. Förbandet är en av Försvarsmaktens resurser för verkan i informationsmiljön. Vi kommunicerar via ett flertal kanaler såsom tryck, radio och webb och vår uppgift är att påverka beteenden och attityder hos människor för att uppnå politiska och militära mål. Förbandet arbetar även med att identifiera och motverka vilseledande information och påverkansförsök från andra aktörer. Personalen vid förbandet är officerare, soldater och specialister med både militär och civil bakgrund inom områden som bl.a. marknadsföring, kommunikation och statsvetenskap.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Rollen som analytiker innebär att du ska kunna identifiera och analysera målgrupper. Du arbetar även med att identifiera och analysera andra aktörers försök till påverkan i informationsmiljön. Det är viktigt att du har förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och kan sammanställa och analysera stora mängder information. I tjänsten ingår även traditionell militär verksamhet där du bär uniform och vapen. Har du inte militär grundutbildning kommer du att få det under din tjänstgöring.

Krav

Akademisk examen, ex. samhällsvetenskap, marknadsföring och kommunikation.

Mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska.

Godkända fysiska och medicinska krav

B- körkort

Meriterande kvalifikationer

Militär erfarenhet

Erfarenhet av analysarbete

Erfarenhet av arbete med databaser och analysverktyg

Erfarenhet och kunskap om programmering

Fördjupade kunskaper om Ryssland och OSS

Språkkunskaper utöver svenska och engelska

Egenskaper
För att trivas bör du vara strukturerad och stresstålig, samt ha en god social, kreativ och analytisk förmåga såväl som en förmåga att kombinera detaljer till helheter. Du bör kunna hantera och acceptera en hierarkisk organisation samt ha lätt för att snabbt anpassa dig till nya förutsättningar och direktiv.

Tjänstgöring i förbandet ställer krav på ett högt sekretess- och säkerhetsmedvetande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper

Övrigt
Tjänsten medför att du tidvis kan komma att tjänstgöra på oregelbundna arbetstider och på annan ort.

Lön enligt överenskommelse. Övriga förmåner enligt avtal. Preliminär första tjänstgöringsdag enligt ök.

Visstidsanställning om två år med god möjlighet att övergå till tillsvidareanställning.

Rekryteringssprocessen
Välkommen med din ansökan senast 2018-09-30. Bifoga CV med välliknande foto samt personligt brev med löneanspråk. Om du går vidare i processen kallas du under hösten till en första testdag då intervju, hälsokontroll, fysiska tester och arbetsprover genomförs. Därefter kallas några kandidater till en andra testdag för fördjupad intervju och säkerhetsprövningsintervju.

Fackliga kontaktpersoner:
OF Magnus Johansson
SACO-S Karl-Johan Pettersson
SEKO Lars Lindell
Försvarsförbundet (OFR/S) Inge Bäcklin

Samtliga nås via LedR växel 0171-15 70 00

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 september 2018
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan