Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten söker erfaren Signalskyddshandläggare till Avdelningen för krypto och IT-säkerhet

Om tjänsten

Avdelningen för krypto och IT-säkerhet söker en erfaren Signalskyddshandläggare till Nyckelförsörjningssektionen.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

En stor del av din vardag kommer avsättas till att arbeta inom ett projekt för nytt beställningssystem där du kommer vara sektionens point-of-contact i projektet. Här krävs gedigen erfarenhet, helhetssyn vad avser signalskyddstjänstens alla delar samt en förmåga att på ett tydligt sätt framföra och genomdriva krav som i slutänden ska ge Totalförsvaret ett nytt modernt och effektiv beställnings- och uppföljningssystem.

För att lyckas med detta kommer du behöva sätta dig in i våra arbetsrutiner samt skapa dig en bredare förståelse för våra olika kunders utmaningar vad avser kryptonyckelförsörjning. Utöver detta kommer du även korrespondera med signalskyddspersonal inom hela Totalförsvaret avseende bl.a. beställningar av aktiva kort, certifikat och kryptonycklar. Du kommer även ha en koordinerande roll vad avser kryptonyckeladministration vilket innebär att du, enskilt eller tillsammans med de andra administratörerna, verkar för att förvalta, utveckla och effektivisera våra arbetsmetoder.

Efterfrågad kompetens

 •   Vi söker dig som har minst 3 års aktiv erfarenhet inom signalskyddstjänsten ute i verksamheten.
 •   Du är mycket väl förtrogen med, och har arbetat aktivt med, systemen Kap-Light, CertOrder och TSA-rutinen.
 •   Du har signalskyddschefsutbildning och har verkat som detta eller bitr. signalskyddschef i minst 2 år.

Meriterande

 •   Signalskyddslärarbehörighet.
 •   Önskvärda kvalifikationer är att du, förutom KortAdm A- respektive B, även är NAM-utbildad.
 •   Du behärskar både svenska och engelska i såväl tal som i skrift.

 Dina egenskaper

Du brinner för det du gör och har en ständig längtan och ett eget driv att lära dig mer samt utveckla befintliga arbetsprocesser. Ditt mål är att bli en av de främsta inom signalskyddstjänsten. Du har redan lärt dig oerhört mycket, men önskar nu bredda dig ytterligare. Du förstår vikten av ett fungerande signalskydd och brinner för att förmedla dina kunskaper och erfarenheter till andra inom Totalförsvarets signalskyddsverksamhet.

En förutsättning för goda resultat i arbetet är att du är bra på att samarbeta och att du tar ansvar för ditt eget arbete. Du är prestigelös och strukturerad med ett passionerat driv som smittar av sig. Du har redan ett brett kontaktnät inom signalskyddsområdet som du kontinuerligt upprätthåller. Tjänsten ställer höga krav på proaktivitet, samarbetsförmåga och integritet.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

 Vårt erbjudande

Sektionens ledstjärna pekar mot en modern, säker och effektiv nyckelförsörjning.  Brinner du för att lära dig mer och ständigt utvecklas, kan vi erbjuda dig ett viktigt och högt prioriterat arbete. Det finns stora möjligheter att påverka arbetet och att balansera arbete och privatliv.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med en inledande provanställning om 6 månader. Placeringsort: Tjänsten är placerad ute på natursköna Lovön/Drottningholm.

Frågor om tjänsten kan ställas till: must-ledk-hr@mil.se

Fackliga representanter:
SACO/Försvar - Anders Markow, tfn 08-788 75 00 
OFR/O – Roger Ericson, tfn 08-788 75 00
Försvarsförbundet - Katarina Kruse, tfn 08-788 75 00. 

Sista datum för ansökan:2018-10-05
Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 september 2018
 • Plats: Ekerö, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-10-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan