Säkerhetshandläggare till Högkvarterets säkerhetssektion

Om tjänsten

HKV AVD Säk ansvarar för säkerhetstjänsten vid Försvarsmaktens högkvarter (HKV). Arbetsområdet indelas i säkerhetsskyddstjänst, säkerhetsunderrättelsetjänst och signalskyddstjänst. Som handläggare i planeringslaget lyder du under chefen för planering av HKV interna säkerhetstjänst, som lyder under HKV säkerhetschef.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter inom säkerhetstjänst samt stöd till sektionen. Självständigt leda planera och följa upp säkerhetsarbetet inom tilldelade ansvarsområden.

Bearbeta rapporter och analysera säkerhetshändelser, föreslå och genomföra säkerhetsanpassade skyddsåtgärder. Genomföra säkerhetsplanering (verksamhets-, säkerhetsanalys, säkerhetsplan och författa säkerhetsbestämmelser, rutiner och instruktioner).

Kvalifikationer

Dokumenterad erfarenhet av säkerhetstjänst inom Försvarsmakten eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt.

Personliga egenskaper

Vi söker en lagspelare som kan företräda ett eller två ämnesområden, men kan jobba brett över alla delar inom säkerhetsskyddstjänsten (SUA, säkerhetsprövning, kontroll, utbildning, IT-säkerhet, informationssäkerhet & fysisk säkerhet) samt signalskydd. Du är social, har hög integritet och är säkerhetsmedveten. Du är serviceinriktad och trivs med att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Meriterande

Dokumenterad kunskap och användning av Försvarsmakten IT-system.
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
Goda färdigheter i Microsoft Office.
Tjänstgöring i förband inom Försvarsmakten


Övrigt

Tillträde enligt överenskommelse.

Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Befattningen är placerad på Högkvarteret i Stockholm.

Förfrågningar om befattningen kan göras till sektionschef Claes Naréus samt stf sektionschef Selim Revend. Båda nås via växeln på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast den 14 oktober 2018, den ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig som kandidat.

 

Fackliga representanter:

SACO - Camilla Robertsson

SEKO - Hans Monthan

OFR/O – Arne Nilsson

OFR/S – Pia Almström

Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 september 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-10-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan