Specialistofficer hundtjänst, till Säkerhetsförbandsavdelningen

Om tjänsten

FMUndSäkC söker nu en specialistofficer hundtjänst, till Säkerhetsförbandsavdelningen.

Befattningen är placerad vid Utbildningsenhetens Säkerhetsförbandsavdelning i Halmstad. Säkerhetsförbandsavdelningen bedriver utbildning inom säkerhetsförbandstjänst i huvudsak mot programbunden utbildning OR/OF samt yrkes- och befattningsutbildningar. Avdelningen har även ansvar för att leda utvecklingen av stridsteknik hund i försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer leda en grupp som arbetar med stridsteknik hund mot hemvärnsförbanden och säkerhetsförbanden i syfte att höja kvalité och effekt. Uppgifterna kommer innefatta utåtriktat stöd både i de praktiska och i de administrativa områdena.

Utöver detta kommer du stödja övrig utbildning vid säkerhetsförbandsavdelningen och då specifikt med hundtjänstkompetens.

Kvalifikationer
Du är utbildad specialistofficer alternativt officersutbildad i tidigare system samt innehar B-körkort. Utbildad instruktör hundtjänst.

Meriterande
Det är meriterande om du har säkerhetsförbandsbakgrund och har ett intresse kring taktik och stridsteknik.

Det är också meriterande om du har erfarenhet av att vara i en utbildande roll.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är intresserad av en omväxlande tjänst med hög grad av självständighet och ansvar. Att ha engagemang, framåtanda och förmåga att enskilt eller i grupp jobba mot ett slutmål är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter.

Tjänsten innehåller både administrativt arbete med stöd till utbildningsgrupperna/förbanden samt praktiska genomföranden i rollen som instruktör/utbildare. Detta ställer höga krav på kreativitet och god pedagogisk förmåga. Det administrativa arbetet innebär även att det ställs krav på analytisk förmåga, struktur och noggrannhet vilket innebär att även dessa egenskaper värderas högt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Halmstad
Beräknat startdatum/tillträde: snarast eller enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OR 8
Ej pälsdjursallergiker

Upplysningar om befattningen lämnas av
Christian Lundin, C Säkförbandsavd , tel 035-266 35 92
Jeanette Borén, HR-chef, tel 018-19 65 03

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, tel 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Per Gustafson, tel 018-19 67 81
SEKO: Mari-Ann Larsson, 018-19 67 76
Samtliga nås även via telefonnummer: 010-820 00 99.

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Sökande enhet: Utbildningsenhetens tillgodoser Försvarsmaktens behov av underrättelse- och säkerhetspersonal genom metod- och analysutbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst. Enheten är organiserad i Säkerhetsförbandsavdelningen, Underrättelseavdelningen, Säkerhetsavdelningen samt Bildunderrättelseavdelningen. Säkerhetsförbandsavdelningen finns i Halmstad, övriga avdelningar i Uppsala.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 september 2018
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: FM Underrättelse- och säkerhetscentrum Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-10-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan