Luftstridsskolan söker rekryteringsofficer

Om tjänsten

Luftstridsskolan söker rekryteringsofficer 

Kort beskrivning av enheten
A1 tillhör flottiljstaben som stödjer chefen Luftstridsskolan i dennes ledning. A1 har till uppgift att arbeta konsultativt gentemot Luftstridsskolans chefer samt att funktionsleda inom HR området. Avdelningen består av en HR-chef, en personalchef, fyra HR-generalister, en utbildningsofficer, en HR-specialist rehab/anhörigstöd, två HR-administratörer, en idrottsansvarig, en miljö-handläggare, en arbetsmiljöhandläggare, en rekryteringskoordinator samt en rekrythandläggare. 

Ansvarsområde

 • Ansvarar för militär grundrekrytering av soldater, rekryter samt externt sökande till Grundläggande Officersutbildning (GOU) samt beställning av platser till dessa utbildningar i samarbete med övriga Flygvapenförbands representanter och KOF på PROD FLYG.
 • Flygvapnets huvudansvarige gällande rekrytering mot flygförare.
 • Förbandets huvudansvarige för rekryteringsåtgärder i samarbete med lokal info.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

 • Planerar förbandets rekryterings- och eventplan utefter årlig VU tillsammans med rekryteringsorganisationen.
 • Stödjer rekryterings- och marknadsföringsåtgärder i  LSS eventplan utefter rekryteringskoordinatorns behov.
 • Beställer utbildningsplatser utifrån förbandets kommande personalbehov.
 • Planerar och genomför professionsintervjuer och tester av sökande till Grundläggande Officersutbildning (GOU) på uppdrag av HRC. 
 • Ansvarar för kontakt och uppföljning av intresserade, sökande och elever under utbildning via, mail, telefon, och besöksresor till skolor. 
 • Deltar i PROD UTB/HRC rekryterings-VTC tillsammans med rekryteringskoordinatorn.Deltar i samverkansmöten och arbetsgrupper avseende rekrytering med Mälardalsförbanden AMF 1, LG samt LedR. 
 • Stödjer kompetensområdesföreträdare Flygvapnet (KOF FV) vid PROD FLYG/HKV i personalförsörjnings- och utbildningsfrågor kopplat till SOU, OP, OFFU, FVI. 

Som rekryteringsofficer arbetar du med militär grundrekrytering och rekryteringsfrämjande åtgärder. Rekryteringsofficeren har ett nära samarbete med förbandets rekryteringskoordinator samt andra förbands rekryteringsofficerare, HR Centrum, Totalförsvarets rekryteringsmyndighet och Högkvarteret.

Genom digitala och sociala medier kommer du visa förbandet och dess verksamhet utåt. Därför bör du ha en god förmåga att kunna skapa budskap genom text och bild. Arbetstiden kommer framförallt vara förlagd till kontorstid på vardagar, men viss tjänstgöring på helger och kvällar samt resor med övernattning förekommer. 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som stimuleras av utmaningar, har en hög arbetskapacitet samt en förmåga att arbeta mycket självständigt, strukturerat och ta egna initiativ. Hög administrativ förmåga är mycket viktig då du ofta får arbeta parallellt med flertal uppgifter, och att ha spårbarhet i arbetet är viktigt. Du bör ha en positiv och lösningsinriktad grundsyn och förmåga att snabbt sätta dig in i nya förutsättningar och arbetsuppgifter.  Du måste ha en mycket god social förmåga och samarbetsförmåga samt kunna vara en god ambassadör för hela Försvarsmakten.  

Du ska ha god kännedom om Flygvapnet och dess arbetsområden.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Kvalifikationer

 • Officer;  OF1 alt OR7
 • B-körkort samt militärt förarbevis för personbil & minibuss
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska

Meriterande

 • Erfarenhet av stabsarbete
 • Utlandstjänst
 • Yrkesvägledarutbildning
 • Goda kunskaper om Försvarsmaktens personalförsörjningssystem. 
 • Erfarenhet av arbete med attraktions- och rekryteringsfrämjande aktiviteter.
 • Goda kunskaper i systemen PRIO, Atlas och CRM. 
 • Goda kunskaper i att skapa budskap i text och bild

Arbetsort 
Uppsala

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av 
Rekryteringsofficer Lt Anna Obrovac, 072-181 80 09, lss-rekrytering@mil.se

Tillträde 
Enligt överenskommelse 

Övrigt 
Med befattningen följer skyldighet att tjänstgöra utomlands samt delta i utbildning och övning för att stödja krigsorganisationen. Arbetet innebär en del resor samt viss helgtjänstgöring. Säkerhetsprövning kommer att ske innan tillsättning. Individuell lönesättning tillämpas. 

Tjänstgöringsform 
Tillsvidare

Fackliga representanter nås via telefon
OFR/S Per Gustafson + 46 (0) 702 43 60 88 
OFR/O Ärna Peter Oscarson + 46 (0)18 19 63 68 
SACO Borka Medjed-Hedlund + 46 (0) 703 36 37 20
SEKO Mari-Ann Larsson + 46 (0)708 27 68 53

Välkommen med din ansökan senast 181031
Din ansökan skall innehålla CV med referenser samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker denna befattning. 

Ansökningsprocessen
Du får e-post som bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Urval sker löpande och vi kan komma att kalla lämpliga kandidater innan ansökningstiden löpt ut.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 september 2018
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-10-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan