SAP-specialist, Stockholm/Enköping

Om tjänsten

Gör skillnad – samtidigt som du gör det du är bäst på.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Din roll blir en viktig del inom HR-sektionen på Systemförvaltningsenheten. HR sektionen består av 20 personer med en dynamisk mix av kollegor med både verksamhets- och konsultbakgrund. Gruppen har bred kompetens både på en funktionell- och teknisk nivå som vi dagligen delar med oss av i teamet.
Ditt och dina kollegors ansvar är att förvalta Försvarsmaktens SAP-lösning inom HR-området. Lösningen är omfattande och består bl a av Tid, Lön, Resa och Lönebildning. Den har även kopplingar mot logistik och ekonomi och med slutanvändare i hela Försvarsmakten.

Dina arbetsuppgifter är omväxlande vilket innebär allt ifrån; förbättringar, uppgradering av systemet, årsrutiner, felrättningar, förbereda och genomföra förstudier, implementationer samt arbete i projektform.
Ditt kontaktnät blir omfattande eftersom du kommer att arbeta med kravinhämtning, analys, design, konfigurering och tester för Försvarsmaktens HR-lösning.

Försvarsmakten vill främja din personliga och professionella utveckling:
Försvarsmakten erbjuder både interna och externa utbildningar inom ditt område. Vi tycker det är viktigt med en hälsosam livsstil och du har möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Försvarsmakten är med i ett internationellt samarbetsforum, Defense Interest Group (DEIG), med SAP och ett stort antal försvarsmakter för vidare utveckling av SAP försvarslösning (DFPS).

Önskvärda kvalifikationer:
Vi söker dig som har två år eller fler av dokumenterad arbetslivserfarenhet av konfigurering och/eller utveckling i SAP. Du vill vidare i din utveckling inom SAP och vill ta en roll som ska verka mellan tekniken och verksamheten.

Meriterande kvalifikationer:
• dokumenterad arbetslivserfarenhet inom SAP HR, framförallt Tid eller Lön
• medverkat i ett SAP implementations-projekt
• har kompetens inom SAP så som ESS/MSS/Workflow/LSMW/ABAP
• högskoleutbildning inom IS/IT, HR alternativt motsvarande kompetens som av Försvarsmakten bedöms likvärdig

Som person känner du igen dig i följande; engagerad, prestigelös och även analytisk. Du är öppen och har en kommunikativ inställning både till verksamheten och våra tekniska resurser samt har lätt för att ta eget initiativ, ansvar och driver uppgifter framåt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet i vår urvalsprocess.

Sökord: SAP, HR, HCM, systemförvaltning, systemutveckling, ABAP, workflow, Portal, projektledning, konsult, applikationskonsult.

Övrig information:
HR-sektionen ingår i Systemförvaltningsenheten som består av ca 350 personer. Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping senast 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm.

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Enköping

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Kamilla Lidsman, 072-993 36 03. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta handläggare HR Lisa Bard, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid SFE  är SACO Per Hosinsky, OFR/S Niklas Karlsson, OFR/O Hans Luthander samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-30.Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 november 2018
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-11-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan