Chef till Marinens musikkår (MMK)

Om tjänsten

Försvarsmusiken/FöMus är en enhet i Livgardet med funktionsansvar inom Försvarsmakten för den Svenska militärmusiken. Huvuduppgiften är det Statsceremoniella rummet med musik vid Nationella högtidsdagar, Riksmötets öppnande, Statsbesök, Kungliga Audienser, Högvaktsavlösning med Vaktparad samt högre chefsbesök. Ett brett utbud av konserter bjuds en bred publik vid de konserter som Försvarsmusiken genomför främst under höst, vinter och vårsäsong. Försvarsmusiken består av tre musikkårer; Marinens Musikkår, Arméns musikkår och Livgardets dragonmusikkår.

Marinens musikkår är en harmonikår för parad- och ceremoniverksamhet samt en symfonisk blåsorkester med en bred repertoar. Kåren består av 30 musiker med en ledning och administration om 7 personer och är placerad i Karlskrona.

Om befattningen

Vi söker dig som har god erfarenhet av planering, ledning och uppföljning av verksamhet under skiftande förutsättningar. Du skall vara flexibel i ditt ledarskap och ha ett öppet och kreativt sinne. Du bör ha erfarenhet från arbetsplatser med olika personalkategorier samt ha god förmåga att delegera eftersom kåren löser sina uppdrag enskilt. Du bör ha erfarenhet av att leda genom att leda andra chefer. Du kommer ingå i FöMus ledningsgrupp. Vid tillsättning av befattningen kommer stor vikt läggas på personlig lämplighet. Du ska ha erfarenhet inom personalhantering och bör ha erfarenhet av att leda verksamhet inom Försvarsmakten samt inom ekonomi och informationstjänst. Du innehar officersexamen (kan vara yrkesofficer – även förtidsavgången eller reservofficer) eller annan motsvarande relevant utbildning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utöva personalansvar för musikkårens närmare 40 anställda.
 • Ansvarar för att musikkårens olika indelningar, ges förutsättningar att genomföra musikverksamhet inom Försvarsmusikens uppdrag, tex vid statsceremoniel verksamhet, förbandsspelningar, musikuppdrag i samband med förbandsanknutna ceremonier, samt PR och rekryteringsfrämjande framträdanden och även publika evenemang enligt musikinspektörens bestämmande.
 • Arbetet sker på flera orter med oregelbundna arbetstider samt i skiftande förhållanden och miljöer såväl inom- som utomhus, i Sverige och utomlands.
 • Är kårens verksamhetschef och ansvarar för musikkårens verksamhet tillsammans med musikdirektören (som ansvarar för musikalisk och konstnärlig ledning)
 • Handlägger ekonomisk planering och uppföljning
 • Ansvarar för arbetsmiljön vid egen enhet enligt delegering
 • Beredd medverka i särskilda arbets- och projektgrupper inom FöMus

Kvalifikationer:

 • B-körkort
 • OF 3. Sökande med annan nivå bedöms avseende egna kvalifikationer. 

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet av att leda och arbeta med civilt anställd personal
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens (Livgardets) ceremoniella delar
 • Erfarenhet av professionell musikverksamhet
 • Kunskaper i affärssystemet SAP

Övrigt:

Tjänsten är tillsvidareanställning med sex månaders provanställning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Befattningen är stationerad i världsarvsstaden Karlskrona

Sökande skall vara svensk medborgare. Godkänd registerkontroll är ett krav för anställning

Information om musikkåren finns även på: marinensmusikkar.se

Fackliga representanter:

OFRO: Stefan Morin

SEKO: Thomas Klasson

SACO: Catarina Malmrot

OFRS: Madeleine Daleo

Fackliga representanter nås via Försvarsmaktens växel: 08-584 540 00

Upplysningar angående tjänsten kan lämnas av: Roger Lodin (roger.lodin@mil.se

Välkommen att skicka in din ansökan via reachmee senast 2018-10-21.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 september 2018
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-10-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan