VerksamhetssäkerhetsofficerMarinstaben

Om tjänsten

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

Inom ramen för detta arbete kommer en ny marinstab organiseras från och med 2019-01-01. Marinstaben ska etableras på Muskö i Haninge kommun, vilket innebär att arbetsorten blir Muskö. Marinstaben blir en egen organisationsenhet och vi söker nu en medarbetare som kan leda arbetet med verksamhetssäkerhet vid marinstaben.

Med verksamhetssäkerhet avses förmåga att hantera risker vid all verksamhet så att författningsenliga krav på arbetsmiljö och säkerhet för Försvarsmaktens personal samt kraven på säkerhet för tredje man, yttre miljö och egendom uppfylls. Verksamhetssäkerhetsofficer vid marinstaben hanterar frågor inom såväl mark som sjösäkerhetsområdet.

Trivs du med att identifiera och genomföra förbättringar i en organisation i ständig utveckling? Då kan detta vara ett arbeta för dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du är ansvarig för att leda det lokala verksamhetssäkerhetsarbete omfattande både mark- och sjösäkerhet vid marinstaben.Du är sammanhållande för alla befattningshavare i förbandets verksamhetssäkerhetsorganisation. Din uppgift är att jobba förebyggande inom området och analysera olycksrisker bl.a. inför och under övning och insatser. Arbetet innebär också utredning av tillbud/olyckor kopplat till verksamhetssäkerhet samt att genomföra uppföljning och revision inom förbandet.

Du har en viktig roll i arbetet med förbandets arbetsmiljökommitté. Du ska även företräda marinstaben vid verksamhetsäkerhetsmöten inom Försvarsmakten.

Som verksamhetssäkerhetsofficer är du också stabsofficer vilket innebär att du är en stabsresurs för att lösa andra förekommande stabsuppgifter på marinstaben

Kvalifikationer

 • Specialistofficer, nivå OR7.
 • Övergripande kunskaper om lagar och föreskrifter som reglerar arbetsmiljö- och verksamhetssäkerhetsarbete.
 • Kunskaper om försvarsmaktens riskhanteringssystem samt uppföljning av densamma.
 • Kunskaper och erfarenheter avseende riskhantering vid vapen- och ammunitionshantering vid förekommande övningar och utbildningar.
 • Kunskaper om försvarsmaktens interna regelverk exvis SäkR, BVKF och IFTEX.
 • God erfarenhet av att arbeta i digitala stödsystem.
 • God förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift på svenska och gärna även på engelska.
 • Grundläggande kunskaper i stabsarbete.
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet från arbetsmiljöarbete inom Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet.
 • Erfarenhet av SAP.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som verksamhetssäkerhetsofficer är det viktigt att du är lyhörd och har lätt för att skapa förtroende. Som person är du tydlig, driven och prestigelös. Du har förmågan att snabbt skapa dig en bild av verksamheten och dess syfte och mål. Du visar god förståelse för verksamhetens behov och kan leverera resultat med hög kvalitet. Du är van vid att hantera både enklare och mer komplexa uppgifter. Du är van vid ett självständigt arbetssätt, men också att leda arbetsgrupper. Du trivs med att vara stöd och bollplank till chefer. God kommunikations- och samarbetsförmåga är avgörande för att lyckas och trivas i rollen som arbetsmiljö handläggare. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är militär. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en 6-månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas.Befattningen är placerad i marinstaben på Muskö. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta chefen för stabsavdelningen Jens Ribestrand, tfn 070-549 99 88, e-post jens.ribestrand@mil.se.

Fackliga representanter

SACO-S       Camilla Robertsson via växel 08-788 75 00.

OFR/S           Pia Almström via växel 08-788 75 00.

OFR/O          Arne Nilsson via växel 08-788 75 00.

SEKO           Hans Monthan via växel 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-15. Din ansökan innehåller ett personligt brev där du beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV (i PDF-format).


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 september 2018
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-10-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan