HR specialist med koordinering i fokus

Om tjänsten

FM Veterancentrum söker nu en HR Specialist som har utmärkt planerings- och koordineringsförmåga.

Sektionens huvuduppgift är att lämna fackmässigt stöd till övriga delar inom Försvarsmakten inom området veteran- och anhörigverksamhet samt hälsa; före, under och efter internationella insatser. Med fackmässigt stöd avses att inom veteran- och anhörigverksamheten exempelvis utveckla system och metoder för förberedelser såväl inför som uppföljning efter internationell insats, att inhämta, sammanställa och analysera rapportering från förbandens arbete med veteraner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Koordinera och planera kring hemkomst av utlandstjänstgörande personal, ex se till att förband och samtalsledare är informerade, att vissa resor samt schema vid hemkomster är korrekt och noggrant planerade.
 • Hantering av IT-stöd och statistik rörande Försvarsmaktens personal efter internationell insats.
 • Administrativt stödja sektionens olika aktiviteter, ex vid utbildningar, event och liknande.
 • Ge stöd till förband, före, under och efter internationell insats.
 • Utveckla och förvalta Försvarsmaktens uppföljningsansvar.
 • Stödja i övriga frågor inom FM Veterancentrums ansvarsområde.

Som medarbetare vid FM Veterancentrum ska du också, vid behov, kunna genomföra systemstödsresor till insatsområden.

Kvalifikationer:
Relevant akademisk utbildning, alternativt motsvarande kunskaper inhämtade på annat vis.
Dokumenterad erfarenhet av administrativ planering.
Mycket god kommunikationsförmåga i det svenska språket i såväl tal som skrift.
Goda kunskaper i Officepaketets standarprogram. Excelkunskaper är viktiga.

God kännedom om Försvarsmaktens organisation.


Meriterande:
Utlandserfarenhet från internationell militär insats.
Tidigare erfarenhet av att arbeta med veteran- och anhörigfrågor.

Personliga egenskaper: 
För att du ska trivas i denna roll är det viktigt att du är noggrann, självgående och kan ta egna beslut inom ditt ansvarsområde. Din kompetens och styrka är att koordinera, planera och vara informativ. Att ha kontakt med många olika personer i hela Sverige är något du gärna tar dig an.
Det är vanligt med tempoväxling och du ska kunna prioritera om när det behövs. Du kan komma att representera och presentera sektionens arbete vid utbildningar, möten och andra arrangemang.
Du kommer kunna påverka ditt område med utveckling och förbättringar samt det finns goda utvecklingsmöjligheter för den som vill.

Övrigt:
Tillträde 2018-12-01 eller enligt överenskommelse.
Tillsvidareanställning.
Arbetsort: Stockholm

Försvarsmaktens Veterancentrum utgör kompetenscentra för veteran- och anhörigfrågor inom Försvarsmakten med uppdrag att implementera Sveriges veteranpolitik i Försvarsmakten samt utveckla och implementera Försvarsmaktens veteranstrategi. Med veteraner avses i detta sammanhang personer som deltagit i Försvarsmaktens internationella militära insatser i exempelvis Mali, Afghanistan, Mellanöstern eller forna Jugoslavien. FM Veterancentrums arbete omfattar även utveckling av metoder och rutiner för preventivt arbete före internationella insatser.

Vid FM Veterancentrum bedrivs en nyskapande verksamhet och som medarbetare hos oss får du möjlighet att vara med och forma Försvarsmaktens veteranarbete riktad mot internationell verksamhet. Arbetet är mångfacetterat och du får utveckla och påverka veteranarbetet både i stort och smått. Det är ett givande arbete med många kontaktytor och du kommer att ingå i ett sammansvetsat team där vi bidrar till varandras utveckling.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta: Sektionschef Max Björkstedt 070-6061704 eller Stf Enhetschef Monica Larsson 076-8935626

Fackliga representanter: 08-584 540 00
SEKO Lise-Lotte Larsson
SACO Camilla Robertsson
OFR/S Pia Almström
OFR/O Therese Lund
 
Varmt välkommen med din ansökan senast 2018-10-14. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig som kandidat.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 september 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC) Stockholm
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-10-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan