Sekreterare till Försvarsmaktens Kommunikationsavdelning

Om tjänsten

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör är direkt underställd överbefälhavaren och ingår i dennes ledningsgrupp. Kommunikationsdirektören leder ledningsstabens kommunikationsavdelning som är Försvarsmaktens centrala kommunikationsfunktion.

Från kommunikationsavdelningen leds Försvarsvarsmaktens kommunikation inkluderande rekryteringskommunikation, medie- och kriskommunikation och innehållet i Försvarsmaktens centrala kanaler som exempelvis myndighetens webbplats Forsvarsmakten.se, personaltidningen Försvarets forum och myndighetens twitterflöde. Kommunikationsavdelningen planerar också den övergripande kommunikationen vid insatser och övningar.

Försvarsmakten söker nu en sekreterare till kommunikationsavdelningen. Sekreteraren ingår i stabsstödet som leds av stabschefen. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I befattningen ingår att ge administrativt stöd till cheferna och avdelningens verksamhet i stort som smått. Arbetsuppgifterna utgörs i huvudsak av kalenderuppföljning, mötes- och besöksadministration, inköp och beställningar, hantering av hemliga handlingar, ekonomiadministration och avdelningsgemensamma aktiviteter. 

Arbetsuppgifterna ställer stora krav på självständighet, ordning och att kunna hantera många uppgifter samtidigt. 

Befattningen innebär många kontaktytor inom och i viss mån utanför Försvarsmakten. 

Kompetenskrav

 • Gymnasieexamen med administrativ och/eller ekonomisk inriktning eller motsvarande relevant utbildning
 • Erfarenhet av administrativt arbete
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska
 • God kunskap i Officepaketet

Meriterande

 • Erfarenhet och kunskap från arbete inom Försvarsmakten eller annan offentlig verksamhet.
 • Erfarenhet av SAP (PRIO).
 • Relevant högskoleutbildning
Personliga egenskaper

Du har en hög känsla för service, är i hög grad självgående och tar egna initiativ. Du har hög integritet, en väl utvecklad kommunikationsförmåga samt är utåtriktad och trygg i din roll. Arbetet ställer höga krav på leverans, vilket förutsätter att du har en god förmåga att självständigt prioritera och organisera ditt arbete. Du bör också ha förmåga att se förändringspotential i administrativa rutiner och föreslå förändringar. 

Vidare är du pragmatisk och har god samarbetsförmåga eftersom tjänsten innebär många kontaktytor. Som person bör du trivas i en krävande och dynamisk miljö där tempot är högt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet. 

Övrigt

Detta är en tillsvidareanställning som föregås av sex månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. 

Tjänsten är placerad vid Försvarsmaktens högkvarter på Lidingövägen i Stockholm. 

För anställning krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning och övningar samt tjänstgöra i Försvarsmaktens insatsorganisation, inklusive deltagande i internationella militära insatser. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning. 

Förfrågningar angående befattningen ställs till stabschefen Fredrik Pettersson 08-788 85 40. 

 

Fackliga kontaktpersoner vid Högkvarteret:

Camilla Robertsson (SACO)
Hans Monthan (SEKO)
Pia Almström (Försvarsförbundet OFR/S)
Arne Nilsson (OFR/O) 

Samtliga nås på telefon 08-788 75 00. 

Välkommen med din ansökan via www.forsvarsmakten.se/Jobb & Karriär/Lediga jobb senast den 31 oktober 2018. Ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för tjänsten.

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 oktober 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-10-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan