Försvarsmaktens Högkvarter söker IOR-handläggare till PROD PLAN Organisationssektion

Om tjänsten

Vid produktionsledningens planeringsavdelning genomförs huvuddelen av Försvarsmaktens långsiktiga planeringsarbete. Organisationssektionen (HKV PROD PLAN Org) ansvarar bland annat för att Försvarsmaktens organisation följer besluten i försvarsmaktsplaneringen och att korrekta uppgifter och masterdata om organisationen finns i Försvarsmaktens alla stödsystem. 

Insatsorganisationsregistret (IOR) används för att bereda och fastställa krigsförbandens befattningar och materiel, beredskap mm. IOR är underlag för krigsplaceringsarbete i Försvarsmakten och vid Rekryteringsmyndigheten (TRM).

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet innebär att du tillsammans med två ytterligare medarbetare ansvarar för det övergripande arbetet med IOR FM. Det innebär att indatera och kontrollera organisationsdata om Försvarsmaktens krigsförband, till del att kontrollera det arbete som görs vid olika arbetsplatser i Försvarsmakten, liksom att bistå i formulering av order och direktiv för denna verksamhet.

 

Som handläggare vid organisationssektionen kommer du att:

 • Arbeta med att kontinuerligt hålla IOR-databasen aktuell
 • Delta i arbetet med att säkerställa att organisationsdata är samordnad mellan Försvarsmaktens stödsystem
 • Handlägga ärenden i IOR FM, i regel med huvudansvar för ett antal krigsförband
 • Biträda vid utbildning i IOR FM
 • På sikt delta i utvecklingsarbetet vid revidering av datasystem och arbetsprocesser
 • I olika utsträckning delta i andra projekt och arbeten vid sektionen och avdelningen

 

Kvalifikationer                           

 • Gymnasieexamen eller motsvarande förvärvade kunskaper på annat sätt
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska
 • God administrativ förmåga
 • God datorvana och goda kunskaper i Officepaketet; i synnerhet Excel

 

Meriterande kvalifikationer

 • Utbildning och erfarenhet från arbete i IOR FM
 • Kunskap om Försvarsmaktens krigsförband och förbandsutvecklingsarbete
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
 • Kunskaper i databashantering
 • Kunskap och erfarenhet från andra av Försvarsmaktens organisations- och materielsystem som t.ex. Lift och PRIO

 

Personliga egenskaper

Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en lagspelare med god samarbetsförmåga. Du ska kunna hantera osäkerheter, förändringar och hög arbetsbelastning under perioder. Du ska ha förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter och kunna hantera såväl rutinmässigt arbete som uppkomna lägen med krav på snabba leveranser. Du är självständig, positiv samt har en ödmjuk inställning till kollegor och arbetsuppgifter. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

 

Övrigt
Detta är en oberoende befattning.
Tillträde snarast enl. ök.  
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattningen är placerad på Högkvarteret i Stockholm.

 

Fackliga kontaktpersoner HKV
OFR/O HKV Arne Nilsson
OFR/S HKV Pia Almström
SACO HKV Camilla Robertsson
SEKO HKV Hans Monthan
samtliga nås på telefon 08-788 75 00

 

Förfrågningar angående befattningen kan göras till chefen för Organisationssektionen,
kommendörkapten Jonas Hård af Segerstad, 08-788 8911.

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-31 Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 september 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-10-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan