Chef lätt traumagrupp (LTG) vid Livregementets Husarer, K 3

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vid regementets två bataljoner ingår högkvalificerade medicinska resurser med lätt och rörlig förmåga, möjlighet att genomföra liv och extremitetsräddande kirurgi. Det medicinska arbetet är fokuserat på att kunna ta hand om traumatiskt skadade soldater där triage, resuscitering samt skadebegränsande- och livräddande kirurgi utgör grundpelarna. Du deltar i en liten grupp som ska kunna verka på fiendekontrollerat område vilket innebär att stor del av ditt arbete kommer innebära rent militära uppgifter för att kunna ta dig till den platsen och kunna verka medicinskt under dessa omständigheter.

Huvudsaklig tjänstgöring sker på regementets gemensamma sjukvårdspluton. Du leder och ansvarar för gruppens verksamhet och materiel. Stödjer plutonsledningen med vidmakthållande av sjukvårdsplutonens personal samt materiel. Bistår Sjukvårdsskolan K 3 med utbildning av främst egna, men även andra krigsförband.

  

Kvalifikationer

 • Svensk medborgare
 • Svensk militär grundutbildning
 • Minst 1 års tjänstgöring som GSS
 • Uppfyller fysiska och medicinska krav för befattningen
 • Körkort B

 

Meriterande kvalifikationer

 • Militär gruppchefsutbildning
 • Militär utlandstjänstgöring efter år 2007
 • Sjukvårdare Avancerad alternativt Sjukvårdare Jägare eller annan sjukvårdsutbildning i Försvarsmakten
 • Utbildning och/eller erfarenhet som instruktör
 • Förarbevis på fordon som används vid typförbandet
 • Erfarenhet av tjänstgöring vid typförbanden samt på markstridsförband

 

Personliga egenskaper

Tar stort ansvar och är initiativtagande. Du ser din tjänstgöring vid förbandet som långvarig för att kunna utvecklas i tjänsten. Har ett professionellt förhållningssätt till din omgivning och har stor social kompetens. Arbetet kräver att du är uthållig och klarar fysiska och psykiska påfrestningar. Drivs av att utveckla försvarsmedicin. Du talar flytande svenska och engelska. Du har en positiv inställning till internationell tjänstgöring. 

Stor vikt läggs vid personlig lämlighet.

 

Övrigt

Anställningsform: Heltidstjänst, GSS/K 

Placering: Livregementets Husarer K 3 Karlsborg, regementets gemensamma sjukvårdspluton

Tillträde: 2018-01-01 eller enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning

Uttagningstester och intervjuer kommer genomföras lördagen 24 november i Karlsborg.

 

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-13.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Marcus Fritz tfn 0505-451000.

 

Fackliga kontaktpersoner K 3

OFR/O, Josefina Åsemyr, 0505-451000

SEKO, Kenny Hägg, 0505-451000

OFR/S, Britt-Marie Johansson, 0505-451000


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 september 2018
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-11-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan