Kommunikationschef vid Försvarsmaktens Underrättelse- och säkerhetscentrum

Om tjänsten

Sökande enhet

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utveckling och utbildning inom Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes i Uppsala garnison. FMUndSäkC består av Stabsenhet, Funktionsenhet, Utbildningsenhet och Tolkskola.

Vi söker nu en Kommunikationschef. Befattningen är placerad vid Stabsenheten. Placeringsort Uppsala. Stabsenheten stödjer och skapar förutsättningar för chefen FMUndSäkC och centrumet i övrigt att planera, genomföra och följa upp dess verksamhet. Förutom stödfunktioner som HR-, Säk-, Ek-, IT-, Kom-, Plan- och Logistikfunktioner finns även vaktmästar- och sekreterarstöd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att planera, leda, samordna och följa upp informationsverksamheten samt att svara för centrumets kommunikationsaktiviteter. Du kommer att planera och genomföra informationsåtgärder om myndighetens/centrumets verksamhet samt ansvara för att planera och upprätthålla krisberedskap och tillgänglighet för medier. Du kommer även att ansvara för besökshantering till centrumet och vara kontaktperson för detta. Andra förekommande arbetsuppgifter kommer vara att bevaka, bearbeta och informera om uppgifter från offentliga utredningar som rör verksamhetsområdet samt delta i utformning och produktion av information på intranät/webbsidor. Som ensam i din funktion fungerar du både som chef och handläggare.

Kvalifikationskrav:

Du har en akademisk examen inom media- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande. Du har erfarenhet av informations-/ kommunikationstjänst på statlig myndighet samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du har B-körkort.

Meriterande kvalifikationer:

God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet är meriterande.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är intresserad av en befattning med hög grad av självständighet och ansvar. Förtroende är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter. Du är resultatorienterad i ditt arbetssätt samt trivs med att ta egna initiativ. Du är driven och verkar för utveckling och förbättring. Du är en lojal medarbetare som har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

 

Övrigt:

Tillsvidare anställning

Arbetsort: Uppsala

Beräknat startdatum/tillträde: snarast eller enligt ök.

Befattningsnivå: Civil

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Robert Gustafsson, Stf C/ Stabs chef, tfn 018-19 65 01
Jeanette Borén, Chef HR, tfn 018 19 65 03 

Fackliga representanter:
Officersförbundet: Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Per Gustafson, tfn 018-19 67 81
SEKO: Mari-Ann Larsson, tfn 018-19 67 76
Samtliga nås via telefonnummer: 010-820 00 99

 

Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-24. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 oktober 2018
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-10-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan