Sektionschef Planering & Genomförande vid Ledningsstridsskolan stabsavdelning

Om tjänsten

Ledningsstridsskolan - Försvarsmaktens centrum för ledningsförmåga - nu och i framtiden.

Vi utbildar och  tränar personal samt möjliggöra efterfrågad utveckling inom telekrigs-, ledningssystem- och ledningsområdet för Försvarsmakten och tillsammans med Totalförsvaret. LedSS är en intressant och dynamisk arbetsplats som hela tiden utvecklas inom Stabstjänst, Sambandstjänst, Telekrig, Psykologiska operationer, Stratcom, Geografisk informationstjänst och Signalskydd.

Vi växer och skapar därför en sektion i stabsavdelningen för planering, genomförande och uppföljning. Vill du vara spindeln i nätet? Är du strukturerad och gillar att arbeta i en organisation med omväxlande uppgifter? Då har du goda möjligheter att trivas hos oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Chef för sektionen för planering, genomförande och uppföljning, inledningsvis tillika genomförandeledare vid Ledningsstridsskolan.

Stabsavdelningen ansvar för att planerar, leda och samordna, ordersätter samt följer upp skolans verksamhet och uppdrag, inkl. övningsverksamhet,  bl.a. FM största övningar såsom CJSE och FMÖ. Du är duktig på samverkan inom staben och skolan samt med regementsstab, krigsförbanden, andra skolor och centra. Du förväntas självständigt hantera och driva uppkomna ärenden och uppgifter. 

Kvalifikationer

 • Officersexamen
 • Erfarenhet inom stabsarbete eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • God vana av arbete med verktygen inom MS Office
 • God administrativ förmåga.
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av stabstjänst på förbandsnivå
 • Erfarenhet av chefsbefattningar med personal/verksamhetsansvar
 • Erfarenhet av att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet, gärna inom statlig myndighet och då särskilt Försvarsmakten.
 • Kunskap i system FM AP, PRIO, VIDAR, LIFT, IOR
 • Erfarenhet av FM ledningssystem

Personliga egenskaper
Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare och har hög social kompetens så att du kan knyta kontakter både internt som externt. Du är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning och den stress som följer av detta. Du har en utpräglad problemlösande förmåga och hittar lätt alternativa lösningar. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Arbetsort: Enköping
Beräknat tillträde: Efter överenskommelse.
Lön: Efter överenskommelse
Befattning: Officer OF3 dock lägst OR7/OF2

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
SC LedSS, Kristina Isaksson på telefon 070-528 83 61

Fackliga representanter:
OFR/O – Magnus Johansson (endast för militär personal)
SACO/S – Carl-Johan Pettersson
SEKO – Lars Lindell
OFR/S – Inge Bäcklin
Samtliga fackliga representanter nås via växeln: 0171-15 70 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan (CV och personligt brev) senast 2019-08-27


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 juli 2019
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan