Stabsassistent

Om tjänsten

13. Säkerhetsbataljon står i frontlinjen för Försvarsmaktens arbete för att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet, både nationellt och internationellt. Förbandet är försvarsmaktsgemensamt och är ett samarbete mellan armén, marinen och flygvapnet.

Våra verkansdelar arbetar operativt och löser uppgifter kopplat mot de fem generiska säkerhetshoten: kriminalitet, subversion, främmande underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism med ett multifunktionellt spektrum av sensorer. Vid bataljonsstaben arbetar vår personal med strids- och funktionsledning samt bearbetning av inhämtat material. Idag tjänstgör bataljonens medarbetare på ett flertal platser, både nationellt och internationellt. 

Är du intresserad av verksamhetsplanering och utveckling? Vill du vara en del av det planerande arbetet för hela bataljonen i syfte att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet? I så fall har vi en plats för dig på planeringsektionen på 13. Säkerhetsbataljon - tillsammans skapar vi möjligheter för försvarsmaktens frontlinje.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
En stor del av arbetet som stabsassistent i planeringsektionen (S5) innebär att du stödjer sektionschefen under hela planeringsprocessen. Du stödjer även sektionschef i frågor avseende bataljonsgemensam övning och träning. En stor del av ditt arbete är via våra interna kommunikationskanaler Emilia/Vidar och genom MS Office. Då tjänsten är militär kommer del av arbetstiden omfatta fysisk träning för att upprätthålla grundläggande soldatfärdigheter, såsom vapentjänst och fysisk träning.

Krav:

 • Genomförd grundläggande militär utbildning med godkända betyg
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska och svenska

Önskvärda kvalifikationer:

 • Tidigare tjänstgöring i militär assistentbefattning
 • Genomförd gruppbefälsutbildning
 • Genomförd stabsassistentutbildning
 • Erfarenhet av försvarsmaktens interna kommunikationskanaler och IT-stödsystem
 • God erfarenhet i MS Office, framförallt Excel

Personliga egenskaper:
Arbetet innebär kontinuerlig samverkan inom bataljonen då du samlar in och sammanställer behovsunderlag. Detta kräver att du har lätt att samarbeta med andra samtidigt som du är strukturerad och noggrann i ditt arbete. Du kommer ha ett större eget ansvar vilket kräver att du är driven och kan ta egna initiativ inom ditt arbetsområde. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper och lämpligheter.


Förfrågningar om befattningen kan ställas till chefen för planeringsektionen, Kn Susanne Bäck, 070 250 24 45. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-Specialist, Sky Kent, 0732 879 852

Fackliga representanter:
OFR/S, Madeleine Daleo
SACO, Johan Gillemyr och Staffan Johansson
SEKO, Thomas Klasson
FR/O Jan Bajer och Stefan Morin
Samtliga nås via växeln på 08 584 54 00

Övrigt:
Befattningen är en OR 4
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Befattningen är placerad på Livgardet i Kungsängen
Tillträde snarast enl. ök.


Välkommen med din ansökan senast 18-11-10.

 

Sökord: stabsassistent, planering, utveckling, utbildning


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 oktober 2018
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-11-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan