Utbildare teknisk tjänst soldatburna vapen

Om tjänsten

Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) i Halmstad expanderar och ska under hösten 2018 anställa 50 nya medarbetare. Vill du vara en del av vårt team? Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten
Vi erbjuder ett mycket stimulerande och intressant jobb som lärare på Marksystemavdelningen vid FMTS i Halmstad. Du får stora möjligheter till utveckling och fördjupning inom både teknik och pedagogik eftersom vi bedriver utbildning inom många skilda områden av markarenan. Tjänsten är på Hjulfordon/Vapensektionen som är en del av Marksystemavdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Utveckla, planera och genomföra utbildning inom teknisk tjänst för markarenan med inriktning soldatburna vapen.
Delta i utvecklingen av markarenans utbildningsverksamhet.
Arbeta med att sätta utbildningsverksamheten i den militära kontexten på förbands och genomförandenivå. Du är rådgivare och kontaktyta inom ditt teknikområde.

Kvalifikationer
Specialistofficer teknisk tjänst OR6/7 eller officer teknisk tjänst, alternativt logistikofficer.
Körkort C

Meriterande
Praktisk erfarenhet av teknisk tjänst inom markarenan.
Erfarenhet av tekniska system soldatburna vapen.
Internationell tjänst i teknisk befattning.
Bred kunskap om stödsystemen för teknisk tjänst inom FM.
Erfarenhet av planering och genomförande av utbildning.
Erfarenhet av underhållstjänst.
Erfarenhet av omhändertagande materiel.
Goda kunskaper i det engelska språket.
Körkort CE.

Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du skall ha ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av att förbättra pedagogiken inom lärandet. Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom andra kompetensområden och för att lösa olika former av gemensamma uppgifter, till exempel vid utformning av nya kurser. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse dock tidigast 2018-12-01.  
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattningen är placerad på FMTS i Halmstad.
Resor nationellt och internationellt förekommer i tjänsten. Eftersom FMTS arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna befattning.

Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Christian Bremer 035-266 27 13.

Fackliga representanter
HSOF: Marie Meigård. Nås via växel tel: 035-266 20 00

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-04. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 oktober 2018
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-11-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan