Tekniker Verkstadstropp

Om tjänsten

 
Tekniker på Verkstadstroppen 735 FU-kompaniet. (TP 84)

Sökande enhet:
735. Flygunderhållskompaniet är organiserat inom Transportflygenheten (TPFE) vid F7. Vi har för närvarande 60 befattningar inom kompaniet.

Huvuduppgiften för kompaniet är att över tiden tillgodose transportflygsystemets behov av luftvärdiga TP 84 Hercules enligt planerat flygtidsuttag.

Verksamheten innebär en delaktighet i ansvaret för att tilldelad flygtidsproduktion och flygunderhåll inom TP 84-systemet genomförs på ett kostnadseffektivt och personalfrämjande sätt.

Arbetet inom kompaniet är komplext. Det innefattar en stor variation av uppgifter och uppdrag som löper dels över tiden, dels med kort framförhållning. Verksamheten bedrivs i huvudsak vid F7 Såtenäs men även ofta på annan ort, såväl nationellt som internationellt.

Vi är en aktiv del av den svenska Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Verkstadstroppen består av 4 medarbetare med arbetsuppgifter främst inom området främre underhåll/reparation av typspecifik och allmän basmateriel inom TP 84-systemet.
Arbetet som Tekniker på troppen innebär att under troppchef planera, bereda och genomföra främre UH och reparation av typspecifik och allmän basmateriel.
Planerar och beställer extern UH/reparations-resurs för basmateriel.
Deltar i kompaniets utbildningar, övningar och insatser.
Deltar i kompaniets beredskaps-verksamhet.

Kvalifikationer:
Bedömd lämplig teknisk utbildning och bakgrund.
God språkkompetens i teknisk engelska.

Meriterande:
Materielteknikerutbildning drivmedel, Flytsyreanläggning, Materieltekniker aggregat, Avisnings utbildning, Typspecifik basmateriel TP 84.

Personliga egenskaper:
Du måste kunna arbeta både självständigt och i grupp. Vi kommer att lägga stor vikt vid samarbetsförmåga, flexibilitet, ordningssinne och serviceattityd.

Upplysningar om de aktuella tjänsterna lämnas av:
Mj Mikael Andersson, Chef 735. FU-komp, tfn 0510 – 47 74 50 alt. 0708 – 87 59 44
Fj Olle Wilsson, Chef Verkstadstropp. 0510-47 74 66 alt. 0766-34 74 11

Fackliga representanter:
För Officersförbundet: Håkan Sköld, ordförande OF F7. Tfn 0510-47 77 52 alt 072-187 70 17
För Försvarsförbundet: Per Gunnarsson, ordförande Försvarsförbundet Såtenäs.
Tfn 0510-47 77 08

Övrigt:
Kategori: Civil Tekniker i Flygmaterieltjänst.Tillträde: Snarast.

Placering: Transportflygenheten F7 Såtenäs.

 


Sista datum för ansökan
2018-11-16


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 02 oktober 2018
  • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-11-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan