Mekskyttekompaniet söker GSS/K

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Norrbottens regemente är inne i en intensiv och spännande utvecklingsfas och du har möjlighet att bli en del av den. Under nästa år kommer kompaniet att bestrida beredskap för internationell tjänst.                                                Vid kompaniet finns skyttepluton, spaningspluton, stab-och trosspluton.  Vi söker nu nya medarbetare till alla plutonerna.

Till stab-och trossplutonen:
-Förare bv410
-Skytt och förare strf9040 E-vagn
-Förare strf90 DSG
-Sjukvårdare

Till spaningsplutonen:
-Stf grpch spaningsgrupp
-Spaningssoldat
-Spaningssoldat med CLS-eller signalistkompetens
-Skytt, förare samt vagnchef till strf90

Till skytteplutonen:
-Skyttesoldat
-Skyttesoldat med CLS-kompetens
-Skytt strf90

Det går inte nu att delta i befattningsutbildning utan den tjänst du söker till förutsätts det att du har erfarenhet av.Fordonsbesättningar måste vara utbildade på aktuellt fordon, men ev utgånget förarbevis kommer att åtgärdas genom repetitionsutbildning.

Anställningsvillkor
Anställningen inleds med 6 månaders provanställning, därefter tidsbegränsad anställning i maximalt åtta år och medför både nationell och internationell arbetsskyldighet. Tillträde enl överenskommelse, dock senast v905, vilket innebär att intervjuer och tester genomförs under januari.

Formella kunskapskrav

 • Svensk medborgare
 • Godkända betyg från värnplikt,GMU+befattningsutbildning eller anställning som GSS
 • Godkända betyg i svenska A, engelska A, matematik A på gymnasienivå
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • Godkända fysiska krav (obligatorisk läkarundersökning)
 • Körkortbehörighet B (för fordonsförare)

Meriterande

 • Erfarenhet från utlandstjänstgöring/beredskapsförband
 • Civil erfarenhet av liknande tjänst, tex sjukvård

Bifoga CV, militära vitsord och militära intyg samt andra relevanta intyg/betyg i ansökan digitalt. Referenser är viktiga.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du bör vara flexibel, uppgiftsinriktad och strukturerad då tjänsten innebär att man löser vitt skilda uppgifter.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Kn Dan Fjellström, rekrytering-i19-pbat@mil.se 

Facklig representant:
OF Bothnia, Per Davidsson, 0921-348804, per.davidsson@mil.se


Välkommen med din ansökan senast 2019-01-06


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 november 2018
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens regemente – I 19
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-01-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan