Must söker sektionschef till Euroasiatiska avdelningen

Om tjänsten

Sökande enhet 

Euroasiatiska avdelningen vid Underrättelsekontoret bedriver strategisk underrättelsetjänst kopplat till områdena Ryssland, OSS samt massförstörelsevapen och icke-spridning. Vi söker nu en ny sektionschef med huvuduppgift att leda Musts analys av massförstörelsevapen-program och icke-spridningsfrågor.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Leda sektionen för massförstörelsevapen och icke-spridning, vilket innefattar verksamhets-, personal och budgetansvar. Chefsuppgiften omfattar också delegation av ett omfattande ansvar för det systematiska arbetsmiljöarbetet för sektionen och dess personal.

Leda och vara delaktig i Musts analys av massförstörelsevapenprogram samt risker för spridning av massförstörelse­vapenteknologi

Ingå i avdelningens ledningsgrupp och kunna representera avdelningen i olika fora inom och utanför Must

Tillsammans med andra medarbetare ur Försvarsmakten representera myndigheten inom ramen för Forskning och Teknik (FoT) CBRN

Samverka med Regeringskansliet, Försvarsmakten och andra myndigheter 

 

Krav 

Akademisk examen på minst magisternivå, eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig

Behärska både svenska och engelska på en hög nivå, såväl muntligt som skriftligt

Erfarenhet av underrättelsearbete

Ledar-/chefserfarenhet 

 

Meriterande 

Erfarenhet från försvarsunderrättelsetjänst

Kunskap om massförstörelsevapen, icke-spridning och CBRN-frågor

Naturvetenskaplig bakgrund. Doktorsexamen inom naturvetenskapliga ämnen särskilt meriterande.

Kunskap om/erfarenhet av militära frågor, t.ex. officersutbildning

Kunskaper i exempelvis arabiska, kinesiska, persiska eller ryska

Erfarenhet från internationell tjänst

Erfarenhet av projektledning 

 

Personliga egenskaper

Strukturerad och ordningsam

Strategisk och förmåga att arbeta långsiktigt och med framförhållning

Förmåga att hantera flera och simultant pågående frågor och ärenden samt förmåga att driva frågor framåt även om ingångsvärden eller styrningar saknas

Gott omdöme och hög integritet, stort säkerhetsmedvetande, god analytisk förmåga och mycket god samarbetsförmåga 

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet. 

 

Typ av tjänst 

Tjänsten är oberoende (CF4) och öppen att söka för både civila och militära medarbetare. Tjänsten är en tillsvidareanställning med planerat tillträde under första kvartalet 2019. 

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: 

Avdelningschef Daniel Karlsson eller stf avdelningschef Tobias Lindenkäll. 

 

Fackliga representanter: 

Anders Markow SACO, Katarina Kruse OFR/S. Båda nås via växel, 08-788 75 00.

 

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-05.

Urval kommer att ske löpande och en första omgång intervjuer är planerad till november 2018. Din ansökan ska innehålla cv samt personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för denna befattning. Du ska kunna styrka angivna meriter med intyg och betyg såväl som med referenser.

 

 Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 oktober 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-11-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan