Sektionschef sökes till Systemenheten

Om tjänsten

FMTIS Systemenhet (SystE) har verksamhet på flera orter och leds ifrån Enköping. Huvudsakliga arbetsuppgifter för enheten består i att bistå HKV och FMV vid ombyggnader i FM telenät, producera förbindelser både för nationell och internationell verksamhet, utöva rollerna som Tekniskt ansvarig och Teknikledare för FM Lednings- och marktele-system samt inventera och redovisa teleteknisk materiel och dokumentation. Enheten har ett tekniskt- och infrastrukturellt designansvar för Försvarsmaktens i IT-infrastruktur. Det innebär också ett ansvar för förvaltning av merparten av den gemensamma informationsinfrastrukturen i Försvarsmakten samt förvaltning av Försvarsmaktens e-postsystem.

Systemheten söker nu dig som vill och leda Plansektionen genom uppdragstaktik och målstyrning. Du skall som sektionschef skapa förutsättningar för sektionens medarbetare att lösa ställda uppgifter genom ett utvecklande ledarskap genom att planera, leda och följa upp verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• hantera, vårda och coacha varje medarbetare utifrån dennes individuella förutsättningar
• företräda arbetsgivaren avseende HR-ärende
• upprätthålla en god arbetsmiljö fysiskt och psykosocialt
• rapportera status och uppnådda resultat till avdelningsledning
• genomföra medarbetarsamtal samt lönesättande samtal eller lönesamtal enligt gällande rutiner
• delta i arbetet med avdelningens ekonomi genom framtagning av budgetunderlag samt uppföljning och prognos av innevarande budget
• ta fram sektionens utbildningsbehov inför utbildningsdialog samt följa upp personalens utbildningsstatus
• utveckla sektionens förmåga att lösa ställda uppgifter
• svara för att arbetsplatsträffar genomförs
• stimulera och skapa förutsättningar för ständigt förbättringsarbete inom egen sektion

Kvalifikationer

Teleteknisk bakgrund samt personalledande erfarenhet.

Du är insatt i försvarsmaktens materielprocesser samt innehar arbetslivserfarenhet från olika befattningar inom förvaltning av tekniska system.

B-körkort är ett krav.

Det är meriterande att ha god kännedom om försvarets telenät

Tjänsten innebär att du behöver ett brett kontaktnät inom Försvarsmakten och har god förmåga att kommunicera både med ledningspersonal samt tekniker. Du har förmåga att leda och driva både möten och arbeten avseende ovanstående arbetsuppgifter.

Du har god samarbetsförmåga men även styrkan att bedriva arbete på egen hand. Du är öppen för förändring, ärlig, rak och lyhörd.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten medför resor både över dagen men också längre perioder.

Tjänsten är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning (gäller ej anställd personal inom FM)
Tillträde Enligt överenskommelse.

Arbetsort Karlskrona

Befattningen är civil

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta C Planeringsavdelningen, Henric Mattsson Melin, 0768-538605.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:
SACO Mika Laitanen
OFR/S Clarence Arnstedt
OFR/O Anders Wallinder
SEKO Hans Monthan.
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00

 

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-31

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 04 oktober 2018
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-10-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan