Masterdatahandläggare vid Masterdatakontoret i Arboga

Om tjänsten

Masterdatahandläggare vid Masterdatakontoret i Arboga

Systemförvaltningsenheten, SFE – Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden.

SFE är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och masterdatans nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Vid Mastedatakontoret i Arboga har vi behov av att anställa ytterligare en masterdatahandläggare 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som Masterdatahandläggare innebär att du ansvarar för analyser, registrering och fördelning av ärenden.

Som Masterdatahandläggare kommer du att

 • Vara avdelningens ansikte utåt.
 • Ta emot analysera och registrera inkommande ärenden och fördela inom avdelningen.
 • Svara på masterdatarelaterade frågor.
 • Effektuera egna ärenden.
 • Ge information om ärendehanteringen till användarna och närmaste linjechef.

 

 Önskvärda kvalifikationer

 • Gymnasieutbildning eller motsvarande erfarenhet som Försvarsmakten bedömer likvärdig
 • God IT-vana
 • God förmåga att kunna jobba strukturerat
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
 • Erfarenhet av SM9 och SCASE är meriterande
 • Erfarenhet av system SAP är meriterande
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens processer är meriterande

 

Vi söker dig som är service- och resultatinriktad samt har god samarbetsförmåga. Du är ansvarskännande, noggrann och flexibel samt har förmåga att hantera osäkerheter och förändringar.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

 Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av: Håkan Askerlund, Sektionschef Masterdata Arboga, hakan.askerlund@mil.se, 070 – 5458326

 Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

SACO, Per Hosinsky

OFR/S, Niklas Karlsson

OFR/O, Hans Luthander

SEKO, Hans Monthan.

Samtliga nås via växeln på:  019-393500.

 

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom FM. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

 

Arbetsort Arboga

Resor och övernattningar inom Sverige kommer att förekomma.

 

Sista datum för ansökan: 2018-11-05

 

 

 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 oktober 2018
 • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-11-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan