Must söker inhämtare till sektionen för teknisk inhämtning

Om tjänsten

Den militära säkerhetstjänsten leds och inriktas av Säkerhetskontoret (SÄKK) vid Must.

Säkerhetsunderrättelseavdelningen vid SÄKK arbetar med att indikera, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet samt bedriva försvarsunderrättelseverksamhet kopplat till säkerhetshotande aktörer.

Sökande enhet 
Must söker nu en erfaren inhämtare till sektionen för teknisk inhämtning.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att bedriva inhämtning och inom funktionsområdet vidareutveckla metoder, verktyg och tekniker för teknisk inhämtning. Du bearbetar stora informationsmängder och presenterar dina resultat i form av rapporter och visualiseringar. Du kravställer, designar och i vissa fall implementerar de it-system som behövs för att fullgöra dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
- Erfarenhet av teknisk inhämtning
- Erfarenhet av penetrationstestning i komplexa miljöer
- Erfarenhet av systemutveckling, programmering och scriptspråk
- Goda kunskaper om nätverksteknik och nätverksprotokoll
- Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Meriterande kvalifikationer
- Erfarenhet av arbete med skadlig kod, sårbarheter och angreppsvektorer
- Kunskaper om APT och hotaktörer inom cyberområdet
- Erfarenhet av hårdvarunära programmering
- Erfarenhet av att skapa exploits
- Erfarenhet av OSINT
- Körkort – B

Personliga egenskaper
För att du ska trivas är det av vikt att du är initiativrik och resultatfokuserad. Du är en driven person som levererar både snabbt och kvalitetssäkrat, även under pressade förhållanden. Du arbetar både med en kort horisont och med långsiktig metodutveckling. Tjänsten ställer mycket höga krav på din integritet och ditt IT-säkerhetsmedvetande. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Typ av befattning: Tillsvidare med 6 månaders provtjänstgöring. Arbetsort: Stockholm. Befattningen är civil.

Fackliga representanter
SACO/Försvar, Anders Markow,  OFR/S, Katarina Kruse och för OFR/O Roger Ericsson, samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av
Must-ledk-hr@mil.se

Anmälan sker på via denna sida men Du skickar ditt CV och personliga brev per post till:
Försvarsmakten
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten
Must Ledk HR
Box 27053
102 51 Stockholm   

Märk din ansökan med "SÄKU TI"                        

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-26  Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev i ansökningsbrevet vill vi att Du motiverar varför Du är lämplig för denna befattning.

 



Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 oktober 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-10-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan