Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten söker senior systemingenjör till Nyckelförsörjningssektionen.

Om tjänsten

Har du ett starkt intresse av att arbeta med säkerhetskritiska it-system? Är du redo att ta nästa steg till it -säkerhetens absoluta framkant? Vill du vara med och skydda Sveriges rikes säkerhet? På Nyckelförsörjningssektionen är vår främsta uppgift att förse Totalförsvaret med kryptonycklar, aktiva kort och certifikat. Du kommer att vara del i vårt team som bl.a. ansvarar för att kravställa och behovssätta framtida nyckelproduktionssystem med mycket höga krav på kvalitet och säkerhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som systemingenjör kommer du i samband med införandet av vårt framtida nyckelproduktionssystem och CA-system, tillsammans med vårt förvaltningsteam ansvara för uppbyggandet och utformningen av rutiner kring drift och övervakning. Dessutom ansvarar du för att systemen har hög tillgänglighet genom administration och managering av systemets ingående komponenter. Detta ställer höga krav på kommunikativ förmåga, integritet, strukturerat arbetssätt, noggrannhet och ett analytiskt förhållningssätt som innefattar hela vår säkerhetskritiska miljö.

Hos oss kommer du få en djuplodande kunskap i hela livscykeln för kryptonyckelförsörjning och CA-verksamhet, från utveckling av delkomponenter till beställning, produktion, samt förvaltning av produktionssystemen. Vi lägger mycket stor vikt vid att utbilda vår personal och vid att bedriva en kontinuerlig och systematisk omvärldsbevakning. I din roll förväntas du ta en aktiv del i det arbetet.

Kvalifikationer

 • Vi söker dig med en gedigen erfarenhet från administration av Windowsbaserade system i klient- och servermiljöer. Det är väsentligt att du har mycket goda kunskaper om databasteknik och då främst MS SQL.
 • Vi ser även att du har goda kunskaper avseende serverhårdvara och mjukvara samt mycket god vana vid säkerhetsrutiner, både i Windows och angränsande system.
 • Följande begrepp finns på en teknisk djup nivå inom ditt kompetensområde:
  Kravanalys, mjukvaruutveckling, it -arkitektur, PKI, stark autentisering.
 • Du är van vid att läsa vetenskaplig litteratur och teknisk dokumentation. Du är också van vid att dokumentera ditt arbete.

Meriterande

 • Erfarenhet av inbyggda system eller kritiska industriella it -miljöer baserade på Microsoftprogramvara är starkt meriterande.
 • Det är en fördel om du har erfarenhet från system med Försvarsmaktens krav när det gäller säkerhet.
 • Har du jobbat i en ITIL-baserad förvaltningsorganisation eller liknande, så kommer du känna igen dig i våra strukturerade arbetsprocesser.

Personliga egenskaper

Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med kvalificerad systemdrift eller utveckling av säkerhetskritiska it -system och vill nu utveckla dig ytterligare inom området med säkerhet i fokus. Dina kunskaper och erfarenheter förmedlar du enkelt och gärna till andra, även till personer som inte är experter inom ditt område. Som person är du strukturerad och har en väl utvecklad problemlösningsförmåga.

En förutsättning för goda resultat är att du är bra på att samarbeta och tar ansvar för ditt eget arbete. Du är prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann. Du förstår vikten av kvalitet.

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Vårt erbjudande

Vi arbetar målmedvetet framåt för en modern och effektiv nyckelförsörjning för Totalförsvaret. Nivån av it -säkerhet ligger i absolut framkant, och vi ger dig möjlighet att utvecklas ytterligare inom it -säkerhetsområdet. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling och friskvård, samt möjlighet att anpassa arbetet utifrån din rådande familjesituation.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med en inledande provanställning om 6 månader.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Svenskt medborgarskap är ett krav.

Huvudstationering för tjänsten är natursköna Lovön vid Drottningholm.

Frågor om tjänsten kan ställas till: must-ledk-hr@mil.se

Fackliga representanter:
SACO/Försvar - Anders Markow, OFR/O – Roger Ericson, Försvarsförbundet - Katarina Kruse. Samtliga nås via växeln tfn: 08 788 75 00

Sista datum för ansökan:2018-10-28
Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 oktober 2018
 • Plats: Ekerö, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-10-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan