Handläggare inom elsäkerhet

Om tjänsten

Befattningen har tillkommit som en ny fast tjänst för att säkerställa att förbandet uppfyller lagstiftningens krav på ett systematiskt elsäkerhetsarbete.

Befattningen kommer att placeras vid Amfibieregementet, regementsstaben och utgöra förbandschefens resurs inom elområdet.

Arbetsuppgifter:
Elsäkerhetshandläggaren är regementets utsedde företrädare inom det systematiska elsäkerhetsarbetet.

Du har en viktig roll som stöd till chefer. I rollen som handläggare följer och deltar du aktivt i utvecklingen av elsäkerhetsarbetet och svarar för utbildning och information.

Arbetet är utåtriktat med många kontakter mot både chefer och kollegor i Försvarsmakten.

Arbetsuppgifterna innebär bl.a. att:
• Stödja förbandschefen och dennes linjeorganisation i dennes arbete med att bedriva ett systematiskt elsäkerhetsarbete.
• Genomföra utbildningar för chefer och övrig personal inom elsäkerhets- och strömförsörjningsområdet.
• Stödja Garnisonschefen i dennes linjeorganisation så att organisationens uppgiftsfördelningar är aktuella samt att roller inom området är utsedda.
• Stödja underställda chefer i deras arbete att analysera, implementera och vidmakthålla ett systematiskt elsäkerhetsarbete i verksamheten.
• Avrapportera det systematiska elsäkerhetsarbetets status, inträffade tillbud, olyckor och statistik för förbandets ledningsgrupp, t ex vid ledningens granskning och arbetsmiljökommitté.
• Säkerställa att rutiner för kontroll av elektrisk materiel och utrustning följs.

Kvalifikationer:
• Lägst gymnasieutbildning.
• B-körkort.
• Dokumenterad och praktisk erfarenhet av projektledning.

Meriterande:
• Dokumenterad och praktisk erfarenhet från arbetsledande befattning.
• Dokumenterade kunskaper om arbetsmiljö och elsäkerhetslagstiftningen.
• Dokumenterad och praktisk erfarenhet av elsäkerhetsarbete.
• Erfarenhet att ha arbetat SharePoint.
• Kunskap inom systematiskt brandskyddsarbete.

Du kommer att få genomgå Försvarsmaktens utbildningar som krävs för din roll.

Personliga egenskaper:
Vi ser att du har god pedagogisk förmåga då stor del av arbetet handlar om att utbilda personalgrupper inom olika nivåer. Du har förmågan att snabbt skapa dig en bild av verksamhetens behov, syfte och mål. Som person är du är social, kreativ och driven.

Du är van vid att hantera både enklare och mer komplexa uppgifter och tycker om att arbeta självständigt men även leda och arbeta i grupp.

Vi ser även att du har lätt för att engagera andra människor och en god kommunikations-förmåga är avgörande för att trivas som elsäkerhetshandläggare, du behöver känna dig trygg i rollen som föredragande specialist.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
På sikt planeras att uppgifter inom systematiskt brandskyddsarbete läggas till som ytterligare ansvarsområde och som tjänstgörande i regementsstab förväntas du delta i gemensamma arbeten och även lösa uppgifter utanför ditt ordinarie område.

Befattningen är öppen för militär eller civil.
Tillträde snarast eller efter ök.
Arbetsort: Berga, Haninge Garnison.

Kontaktuppgifter:
Kim Settergren verksamhetssäkerhetsofficer, tfn 076-649 22 57, kim.settergren@mil.se

Fackliga representanter:
SACO-F Siv Tjernberg, tfn 010-823 30 61.
OFR-S Björn Engren, tfn 070-252 78 16.
OFR-O Rickard Benedetti, tfn 070-875 68 05.
SEKO Anders Rydberg, tfn 070-219 40 50.

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-03. 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Våra krigsförband omfattar Andra amfibiebataljonen, 17:e bevakningsbåtkompaniet och 132:a säkerhetskompani sjö samt tre hemvärnsbataljoner. Förbandet är baserat i Haninge (Berga), i Göteborg och på Gotland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 oktober 2018
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Amfibieregementet – Amf 1
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-11-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan