Swecon-Irak 02 söker Teknisk chef

Om tjänsten

Det svenska bidraget, Swecon-Irak 02 utgörs av en styrka om ca 70 personer med uppgift att utbilda det irakiska försvaret i syftet att bidra till dess förmåga att stå emot den militanta islamistgruppen IS framryckning. Styrkan skall, om behov uppstår tillfälligt förstärkas.

Den militära multinationella insatsen som genomförs i Irak och Syrien verkar under en koalition som leds genom USA:s centralkommando i Tampa, Florida. Koalitionens militära plan för Irak syftar initialt till att hindra IS framryckningar genom att bland annat utbilda och träna dess försvarsstyrkor.

Det svenska bidraget till koalitionen mot IS verkar i huvudsak i norra Irak och har rådgivning och utbildning av de Irakiska försvarsstyrkorna som huvuduppgift.

Befattningsbeskrivning:
Ansvarig under styrkechefen för den tekniska tjänsten. Tillsammans med övrig ledningsdelar handlägga ärenden inom ramen för förbandets planering och genomförande. Leder den tekniska tjänsten och vid behov bistå praktiskt. Förbandet består främst av fordon, vapen och ledningssystem. Som teknisk chef är du även elsäkerhetsansvarig direkt under styrkechefen. I styrkan ingår en mekaniker med vapen/optik kunskap varav det är önskvärt att den tekniska chefen har hjulfordons och ledningssamband kompetens.

Behörighetskrav:
Officer, lägst OR 6 inriktning teknisk tjänst
Engelska: god i såväl tal som skrift
Uppfyller FM medicinska- och fysiska krav för tjänstgöring vid internationell insats
Mycket god samarbetsförmåga

Önskvärda meriter:
Internationell erfarenhet

Övrigt
Befattning: Teknisk Chef (TC)
Befattningslön: Lön enligt FM-avtal
Nivå: OF-1 /OR6/7
Enhet: Swecon-Irak 02
Geografiskt läge: Avidsjaur/Livgardet/Irak

Anställningsperiod:
Insatsutbildning: inryckning prel V 903
Insatsperiod: Juni—December 2019


Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Mj Jan Söderberg I19/G1 070-598 14 53

Fackliga representanter

Of Bothnia: Per Davisson tel vx 0921-348000
SACO-F: Annelie Strand tel vx 0921-348000
SEKO-F: Margareta Ryding tel vx 0921-348000
OFR/S: Annelie Forshage tel vx 0921-348000


Välkommen med din ansökan senast 2018-10-31. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 oktober 2018
  • Plats: Arvidsjaur, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Norrbottens regemente – I 19
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-10-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan