Plutonchef 115.SIS-pluton Bålsta

Om tjänsten


Huvudsakliga arbetsuppgifter:

115. SIS-plutonen är en del av ett stridsledningskompani och bemannar flygvapnets ledningscentraler med sambandspersonal som löser diverse operativa tjänster. Plutonen nyttjar avancerade tekniska system för att upprätthålla kommunikationen med flygande plattformar och andra externa gränsytor.


Som plutonchef är din främsta uppgift att leda och utveckla arbetet i 115.SIS-pluton. Plutonen består i huvudsak av specialistofficerare. Detta kräver av dig som chef ett tryggt ledarskap, förmåga att utveckla och coacha erfaren så väl som oerfaren personal och nyttja de unika kompetenserna och förmågorna på bästa sätt. Dina huvudarbetsuppgifter innefattar bland annat planering-och budgetansvar, såväl som ansvar för personal samt ett delegerat arbetsmiljöansvar. Till din hjälp har du en ställföreträdande plutonchef. I det dagliga arbetet ingår dessutom en stor del samverkan, både internt och externt.

 

Kvalifikationer:

· Svensk medborgare

· Officersexamen med inriktning Ledningssystem

· Körkort B

· Godkänd säkerhetsprövning

 

Meriterande:

· Erfarenhet av att vara första linjens chef

· Erfarenhet av projektledning

 

Personliga egenskaper:

För att lyckas med att utveckla plutonens befintliga och nya medarbetare krävs det att du är strukturerad, målinriktad, flexibel samt har förmåga att kommunicera och samordna flera olika verksamheter.

 

Befattningen kräver:

· Mycket god samarbetsförmåga och hög social kompetens.

· Förmåga att lyssna, se och förstå helheter men också kunna hantera enskilda viktiga detaljer.

· Hög integritet

· Tydligt och naturligt ledarskap

 

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Chefen 1611. strilkomp. Mj Martin Bergström 018-280 900, 070-148 54 24

Chefen 115. SIS-pluton. Lt Marcus Nilsson 018-280 930

 

Fackliga representanter:

OFR/O: Peter Oscarsson 018-19 63 68

 

Övrigt:

· Arbetsort: Bålsta

· Beräknat startdatum/tillträde enligt överenskommelse

· Befattningsnivå: OF 1

· Tjänstgöringsform: Tillsvidare

· Tjänstgöringsgrad: Heltid

· Primär målgrupp: Yrkesofficer

 

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-30. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet beskriver du varför du söker denna befattning.

 

 
 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 oktober 2018
  • Plats: Håbo, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan – LSS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-10-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan