Ställföreträdande Logistikchef till Norrbottens flygflottilj

Om tjänsten

Norrbottens flygflottilj söker en ställföreträdande logistikchef till flottiljstaben. Som ställföreträdande logistikchef är du med och leder, planerar och utvecklar logistiken inom förbandet. Du kommer att tjänstgöra vid logistikavdelningen (A4) som består av ca 10 medarbetare.

Du är officer (OF3) med erfarenheter från försvarsmaktslogistik, gärna med flygvapenbakgrund.

Kvalifikationer:

 • Officer OF3 (Major)
 • B-körkort
 • Godkänd säkerhetsprövning

Meriterande:

 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift (svenska och engelska)
 • Kunskap/erfarenhet från system Lift/Prio
 • Utbildad inom försvarsmaktslogistik

Personliga egenskaper:

Arbetsuppgifterna är varierande och tidsförhållandena korta, vilket innebär att du bör vara flexibel och stresstålig samt snabbt kunna sätta dig in i nya arbetsuppgifter. 

Du är noggrann och prestigelös, har en god pedagogisk- och social förmåga. Vidare har du en god förmåga att lösa uppgifter både självständigt och tillsammans med andra.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Arbetsort Luleå.

Tillträde enligt överenskommelse

Tillsvidareanställning, 100 % som inleds med sex månaders provanställning

 

Förfrågningar om befattningen kan göras till stabschef: Niclas Magnusson, nås via växeln 0920-23 40 00

Fackliga organisationer:

OFR-S Karina Jönsson

SEKO Lars Bäckström

SACO Pentti Sirkka

OFR-O Leif Edström

Nås genom Försvarmaktens telefonväxel, 0920-23 40 00. 

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-21

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel. F 21:s uppgift är att leverera luftoperativ effekt. Till vår hjälp har vi Jas 39 Gripen samt ett av världens största flygövningsområden, där vi övar med både svenska flygvapenförband och förband från andra länder.

F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:

- Kontroll av luftrummet.
- Mark- och sjömålsbekämpning.
- Underrättelseinhämtning.
- Luftburen transport.
- Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.

Tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten försvarar vi Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. För att driva och upprätta en flygbas krävs en stor organisation. Som officer, specialistofficer eller soldat på F 21 kan du arbeta som bland annat flygtekniker, stridspilot och brandman. Du kan ha en civil anställning och arbeta med exempelvis administrativa uppgifter och som förbandsekonom.

Tillsammans med övriga flygvapnet har vi i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 oktober 2018
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens flygflottilj – F 21
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-10-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan