Affärsstöd till Försvarsmakten

Om tjänsten

Är du intresserad av uppföljning och regelefterlevnad?  Vill du vara med och bidra till Sveriges försvarsförmåga? I så fall har vi en plats för dig – vår uppföljning bidrar till utveckling och att Försvarsmakten är en trovärdig myndighet som tål granskning.

Försvarsmakten står mitt i en långsiktig och spännande utveckling. Beställnings -och uppföljningsavdelningen består av 20 medarbetare och är lokaliserade i Halmstad och Stockholm.
På uppdrag av Högkvarteret utgör vi ett kvalificerat stöd till hela Försvarsmakten.

Arbetsuppgifter
En stor del av arbetet som handläggare Affärsstöd vid Beställnings- och uppföljningsavdelningen innebär tilldelning, granskning och uppföljning av myndighetens alternativa betalmedel som betalkort och rekvisitionsblock.  Vi bidrar till uppföljning av myndighetens tjänsteleveranser och hanterar avvikelser.
Vår uppföljning och granskning leder till utveckling av myndighetens styrande dokument och bidrar till enhetlighet och kostnadseffektivitet. Arbetet ställer höga krav på förmåga att föra dialog med beslutsfattare vid fastställande av föreslagna utvecklingsområden.  I vårt arbete ingår även utveckling av inköpsprocessen samt analys och utveckling av rapportering i SAP/BO.

 Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom ekonomi, analys, juridik, logistik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Mycket stark operativ förmåga med en analytisk framtoning
 • Hög förmåga att självständigt driva egna frågor

Meriterande kvalifikationer

 • Dokumenterad erfarenhet av självständigt arbete
 • Erfarenhet av projektarbete
 • Erfarenhet av arbete i SAP samt uppföljning i SAP Business Objects
 • Tidigare arbetslivserfarenhet från myndighet

Personliga egenskaper
Du som söker tjänsten trivs med arbetsuppgifter som är av komplicerad natur och ställer krav på att vara metodisk, analytisk och handlingskraftig. Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du har förmåga att bygga förtroende och knyta kontakter i organisationen. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och individens förväntade roll i vår arbetsgrupp.

Övrigt
Tjänsten är placerad i Stockholm
B-körkort krävs
Tillträde snarast enl. ök.  
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Förfrågningar om befattningen
kan göras till chefen för uppföljningssektionen Zinita Uhrberg, 076-649 23 42.

Fackliga representanter
OFR/O Lars Olsson 08-514 39 559.
OFR/S Robert Oidermaa 08-788 72 53.
SACO HKV Tomas Skarpsvärd 0921-34 82 20.
SEKO Hans Monthan 08-788 90 03

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-06. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.
I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 oktober 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmakten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-11-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan