Rekryteringshandläggare HV vid Livgrenadjärgruppen/Helikopterflottiljen i Linköping

Om tjänsten

Livgrenadjärgruppens uppgift är att vidmakthålla 2 stycken Hemvärnsbataljoner samt att stödja de frivilliga försvarsorganisationerna i Östergötland.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Direkt under Chefen Livgrenadjärgruppen planera och samordna rekryteringsåtgärder omfattande Hemvärnet.  Samverka och stödja respektive Hemvärnsbataljons stab med rekrytering. Delta i personalprocessen i Östgöta Hemvärn med stöd till Hemvärnets chefer.

Direkt under Chefen Livgrenadjärgruppen verka som stöd till Frivilliga försvarsorganisationer.

Koordinera marknadsförings- och attraktionsinsatser i Livgrenadjärgruppen samt med andra förband, i samverkan med Helikopterflottiljens A1/rekryteringsfunktion. Arbeta med statistik, rapportering och koordinering avseende rekrytering. Ge administrativt stöd till Rekryteringsråden. Samordna produktframtagning av rekryteringsmateriel.

Vara primär kontakt i mottagningen av intresseanmälningar för tjänstgöring inom Östgöta Hemvärn via Mitt Förvarsmakten. Bidra till att marknadsföra Östgöta Hemvärn i media och på internet.

Bidra till att lösa i övrigt förekommande uppgifter inom Livgrenadjärgruppen.

Kvalifikationer
• God förmåga att kommunicera på svenska, såväl i tal som i skrift
• Erfarenhet av arbete med rekrytering
• Goda IT kunskaper
• God vana att delge information inför en större mängd människor
• Körkort B

Meriterande
• Kunskap om Hemvärnet och Frivillig organisationernas organisation och verksamhet
• Erfarenhet att arbeta med Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem SAP-PRIO
• Högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt inom marknadsföring, kommunikation eller motsvarande
• Yrkesinformatör inom Försvarsmakten
• Militära förarbevis: Minibuss, PB8

Personliga egenskaper
Vi söker dig som stimuleras av utmaningar samt har en hög arbetskapacitet. Du har en förmåga att jobba självständigt och skapa goda relationer. Du har god pedagogisk förmåga och en hög social kompetens. Du brinner för utmaningen att stödja och serva Hemvärnets rekrytering.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är civil.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tjänstgöringsgraden är heltid. Lön efter överenskommelse.

Befattningen är placerad vid Livgrenadjärgruppen på Helikopterflottiljen i Linköping.
Arbetsorten är Linköping men tjänstgöring förekommer vid skolor, mässor, marknader eller andra evenemang på orter inom Östergötland varför körkort B är ett krav.

Förfrågningar om befattningen kan göras till ställföreträdande chef Livgrenadjärgruppen Örlogskapten Robert Carlsson via växel 08-788 75 00

Fackliga representanter
Anneli Helmersson, SACO-S
Caroline Nilsson, Försvarsförbundet
Mats Häggström, Officersförbundet
Samtliga nås via växel 08- 788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-31. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Urval och intervjuer kommer ske löpande.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 oktober 2018
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-10-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan